Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 25 Oktober 2010

Tak makan nasi


Sesungguhnya nasi dagang ini sungguh sedap sekali jika lawannya asam pedas ikan pari.

Gua baca paper kosmo tadi. Ada highlight pasal budak tak makan nasi. Gua pun tak makan nasi. Apa pasal kosmo tak mau cari gua?

Ok gua tipu.

Hari sabtu kelmarin, gua telah mengqada'kan hajat gua. Dah hapir 3 minggu gua tak makan sebutir beras. Kebetulan, sabtu lepas gua balik Melaka. Ibu gua buatkan nasi ayam. Pastu gua pergi kenduri kahwin, makan nasi beriayani pula. Lepas kenduri kawen tu, kenduri bertunang pula. Ada nasi lauk asam pedas.

Kalau ikutkan gua memang dah kenyang. Tapi tengok asam pedas, rasa kecor plak. Apa lagi, sepinggan nasi berlaukkan asam pedas la.

Seriusly gua puas sabtu tu makan nasi. Kenyang. Lu orang tak tahu perasaaan orang yang dah lama tak makan nasi. Masa tu gua rasa nikmat gila beb. Sesungguhnya nasi tu memang sedap walaupun nasi putih.

So lepas ni gua berazam tak makan nasi sampai gua ke jinjang pelamin. Amacam?
Share:

19 comments:

alinac lover berkata...

a.a kan..kenapa ek nasi tu sedap..

kdg2 mcm x percaya..isk2..nk je mkn byk2.hahha

y@n@ M!B berkata...

huyoo boleh ek prot lu thn x mkn nasi 3 minggu lak tu!! perghh..sy ni 2 hari xnmpk nasi pon dah gegel² bdn..huhu~

Mr feckry berkata...

alinac:kene kawal

Mr feckry berkata...

yana:mind set je tu

ardinihumaira berkata...

memang pergh la nasik.. rugi tak makan nasi:D

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue berkata...

Wow...hebat nya you bulih tak makan nasik...

I'm dying ago kalu tak makan nasi...kuang kuang kuang!

tia berkata...

hoi!
lu diet ke ape?
hahaha!

Nazatul shima berkata...

pergh!! sangat hebat!kalau la aku cmni..hahaha...kawen jgn lupe ajak!hehe

Mr feckry berkata...

ardhini:nasi memang sedap

Mr feckry berkata...

wyne:bole, but have to replace with another

Mr feckry berkata...

tia:a'ah, gua diet sekarang

Mr feckry berkata...

nazatul:no hal beb, mesti ajak punye

maisyara Pot! Pot! berkata...

sehari tak makan nasi, badan menggigil macam baru keluar dari peti ais xD

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

aku setuju je... aku pun tak makan nasik... maksud aku nasik tak de lauk... kalau nasik ada lauk aku balun

Mr feckry berkata...

maisyara:lu ganti nasi ngn lain

Mr feckry berkata...

brutal:nasi juga

Tanpa Nama berkata...

Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.

annfrendly berkata...

tak suke nasik sebab nasik buat badan
cepat naik... huhuhu.. tensiii...

kan bagus kalau dari kecik dah dilatih tak makan nasik.. makan capati ke.. tortila ke.. heheheh

Anna Boleyn berkata...

den cabar lu bro.. tak mkn nasi smpai lu nk naik pelamin nnti. eh lu punya majlis bila?