Langkau ke kandungan utama

Tak makan nasi


Sesungguhnya nasi dagang ini sungguh sedap sekali jika lawannya asam pedas ikan pari.

Gua baca paper kosmo tadi. Ada highlight pasal budak tak makan nasi. Gua pun tak makan nasi. Apa pasal kosmo tak mau cari gua?

Ok gua tipu.

Hari sabtu kelmarin, gua telah mengqada'kan hajat gua. Dah hapir 3 minggu gua tak makan sebutir beras. Kebetulan, sabtu lepas gua balik Melaka. Ibu gua buatkan nasi ayam. Pastu gua pergi kenduri kahwin, makan nasi beriayani pula. Lepas kenduri kawen tu, kenduri bertunang pula. Ada nasi lauk asam pedas.

Kalau ikutkan gua memang dah kenyang. Tapi tengok asam pedas, rasa kecor plak. Apa lagi, sepinggan nasi berlaukkan asam pedas la.

Seriusly gua puas sabtu tu makan nasi. Kenyang. Lu orang tak tahu perasaaan orang yang dah lama tak makan nasi. Masa tu gua rasa nikmat gila beb. Sesungguhnya nasi tu memang sedap walaupun nasi putih.

So lepas ni gua berazam tak makan nasi sampai gua ke jinjang pelamin. Amacam?

Ulasan

alinac lover berkata…
a.a kan..kenapa ek nasi tu sedap..

kdg2 mcm x percaya..isk2..nk je mkn byk2.hahha
y@n@ M!B berkata…
huyoo boleh ek prot lu thn x mkn nasi 3 minggu lak tu!! perghh..sy ni 2 hari xnmpk nasi pon dah gegel² bdn..huhu~
Mr feckry berkata…
alinac:kene kawal
Mr feckry berkata…
yana:mind set je tu
ardinihumaira berkata…
memang pergh la nasik.. rugi tak makan nasi:D
Wow...hebat nya you bulih tak makan nasik...

I'm dying ago kalu tak makan nasi...kuang kuang kuang!
tia berkata…
hoi!
lu diet ke ape?
hahaha!
Nazatul shima berkata…
pergh!! sangat hebat!kalau la aku cmni..hahaha...kawen jgn lupe ajak!hehe
Mr feckry berkata…
ardhini:nasi memang sedap
Mr feckry berkata…
wyne:bole, but have to replace with another
Mr feckry berkata…
tia:a'ah, gua diet sekarang
Mr feckry berkata…
nazatul:no hal beb, mesti ajak punye
maisyara Pot! Pot! berkata…
sehari tak makan nasi, badan menggigil macam baru keluar dari peti ais xD
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
aku setuju je... aku pun tak makan nasik... maksud aku nasik tak de lauk... kalau nasik ada lauk aku balun
Mr feckry berkata…
maisyara:lu ganti nasi ngn lain
Mr feckry berkata…
brutal:nasi juga
Tanpa Nama berkata…
Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.
annfrendly berkata…
tak suke nasik sebab nasik buat badan
cepat naik... huhuhu.. tensiii...

kan bagus kalau dari kecik dah dilatih tak makan nasik.. makan capati ke.. tortila ke.. heheheh
Anna Boleyn berkata…
den cabar lu bro.. tak mkn nasi smpai lu nk naik pelamin nnti. eh lu punya majlis bila?

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…