Langkau ke kandungan utama

Hati menangis siapa tahu



Lelaki menangis...apa lu orang kata?

"Tak macho la bro...., hati lembik....dalam hati ada taman," dan macam-macam lagi..

Lelaki tak boleh menangis. Lelaki kena kuat. Kena tabah. Jangan biarkan air mata lelaki jatuh. Mahal air mata lelaki tu.(Cet...! poodaaaah!)

Tapi, rasulullah selalu suruh kita tangisi untuk diri kita. Kenapa ye. Adakah, benar tak macho or tak gagah lelaki menangis? Tambah-tambah lelaki tu bermuscle.

Kalau menangis hati lembut..lelaki or tidak, ade muscle or tidak, macho ke tidak...lelaki adalah manusia biasakan. Pada gua, orang yang senang menagis adalah orang yang tabah. Sebab dia akui akan kelemahan. Dia akui akan kesilapan. Dan tangisan itu menghukum dirinya sendiri supaya sentuasa sedar.

Tapi kalau menagis tengok filem hindustan yang bertajuk kal ho na ho..ape cerita beb?

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
aku nanges bila x dpt bli baju baru yg limited edition















*oke tipu* =P

menangis kerana Allah tu kira mcm kita bertaubat lah kn =)
Mak Su berkata…
menangis utk kesali dosa dan untuk bertaubat...

kal ho na ho? nangis part scene yg mana tu? shareler ;p
Anna Boleyn berkata…
hha lu ke bro yang nangis sbb citer kal ho na ho tu. hehe. hmm~ anna takut klu lelaki mngis depan2. rasa mcm kta berslh gila kot.
Nurul Ain berkata…
hati menangis paru-paru, jantung, limpa, tahu...
lassiegewdix berkata…
huhuhuhuh !
takpe .
die pun manusia gak :)
bley join lassie tengok hindustan smpai nges2 .
mesty sweeet !
intanurulfateha berkata…
comel je laki nanges bile tgk hindustan
kuikuikui
Mr feckry berkata…
yana:ceh yana, nak kencing gua juga
Mr feckry berkata…
maksu:bukan gua la(tak mengaku)
Mr feckry berkata…
anna:sorri..bukan gua
Mr feckry berkata…
ain:limpa tu kalau basah gorng je
Mr feckry berkata…
lassie:laya juga industan?
Mr feckry berkata…
intan:comel..seyes?
ardinihumaira berkata…
lom pernah tengok lelaki menangis... (dalam tv pernah la tapi tu lakonan punya)...


cuma pernah tengok lelaki menitiskan air mata... satu dua titi pastu takde...
Redbloodsnow berkata…
bro, pd aku kan. if lelaki nangis over perempuan, then perempuan tuh should never let him walk away. why? coz that shows he really love her more than anything ^_^ ngeeee


jiwang tetiba weh aku :P
Mr feckry berkata…
ardhini:nape lepas tu tak ade
Mr feckry berkata…
red:tu kalau nangis pasal awek die
HonEyBuNNy berkata…
xpa..menagis selagi termmpu...hehehhe
alinac lover berkata…
yong suka tgk lelaki menangis..hehe
ayaa alyy berkata…
nangis tuh utk kepuasan. rasa lega lepas nangis :P
::cdot the dot:: berkata…
wa suka tgk lelaki menangis..

pada wa, dia macho..
AyUT berkata…
aku tengok dah cerita tu, jadi aku faham..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…