Langkau ke kandungan utama

Lantai Merah-6


coretan si Mae(kenangan satu ketika dulu)

Pukul 12.36 malam.Kira tengah malam la.Aku tengah nyenyak di buai mimpi.Tambahkan lagi aku memang la teramat letih.Tiba- tiba aku terjaga, biasala mata masa tu dah comfirm kabur.Hujan pula teramatlah lebat pada malam tu.

Aku nak minum air,tekak ku terasa kering sangat.Aku pun bangun la dari katil. Ketika aku bangun aku terbau haruman sangat la wangi."Ai..pasai pa bulih wangi lagu ni?" Bisik aku dalam hati.Hati ku dah kuat berdentam dentum n.Aku tengok Karl memang dah nyenyak tidur.Aku jalan ke katil Karl.Masih berbau wangi.Jiwa aku memang dah tak dapat di gambarkan lagi.Takut, seram macam-macam ada.

"Karl !Ooo Karl! Hang bangun sat.."desakku pada Karl.

Sedang aku kejut si Karl, aku terintai di pintu.Ya Allah....aku tak percaya yang di hadapan ku itu adalah lembaga yang di panggil pocong.

"Karl! Bangun la wei...Aku takut ni ",jerit ku pada Karl.Berkali-kali aku gerakkan badannya supaya bangun.Tapi tetap keras macam kayu.

Aku toleh lagi,haramjadah tu makin nak mendekati aku.Ya Allah ampunkanlah dosa hamba mu ini .Aku pun jerit sambil membaca ayatul qursi."Allahulaila haillahhual haiyul qayyumm..",sampai habis.Heran tapi tak apa-apa pun pocong tu.Aku pun nekad lari terus terjah pintu bilik aku.Dumm!"Woi Mae penakut!Selamat hari jadi la Mae.."haram budak budak ni pekena aku...

Hadiah hari jadi yang sangat kreatif aku pernah dapat."Woi!Sapa punya plan dajai ni",aku tanya dorang."Karl!!!",peh itu jawapn rakan-rakan ku..

Haram lu Karl...

Ulasan

y@n@ M!B berkata…
hahahaha otak laki ni mmg geliga kn..ada je idea nk pekena kwn²..hehe~
Sesumpah berkata…
prank prank

haha

tp gmbar atas tu seram duh
HonEyBuNNy berkata…
uwawwawwaw...takooottt
Mr feckry berkata…
yana:sikit la gile tu
Mr feckry berkata…
sesumpah..cuak le tu
Mr feckry berkata…
honey:takut?
Redbloodsnow berkata…
hahahaha..best ah idea tuh. eeeee penakuttt wuh...x malu :p bluekss..

wakakakaka..larikss :P
tia berkata…
gyler!
klu tia kne da lme pengsannnn!
Anna Boleyn berkata…
gile arh. hadiah birthday paling sweet tu. hehe ;p
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
salam
biasala kawan kawan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…