Langkau ke kandungan utama

Saat genting


Rasa nya agak lama juga gua tak buka blog. Lame juga gua tak blogwalking, dan lame juga gua tak update blog. Sekarang gua sangat tertekan. Gua tak nak cakap kenapa.

Tapi gua nak bagi tau yang gua tertekan. Amat sangat.

Kali ni dugaan yang gua terima amat berat. Gua sangat berharap lu orang yang berkesempatan, doakan kesejahteraan gua dan kesuccessan gua. Serius berat. Gua rasa besi yang gua angkat hari-hari pun tak seberat ni.

Rasa macam tak tahu nak buat apa. Gua serah pada tuhan. Gua ni terlalu kerdil rupanya.

Tolong ye, kawan-kawan. Doa luorang amat gua tagih. Insya allah, gua juga akan doa lu orang. Luorang doa supaya gua berjaya dalam setiap perkerjaan gua, kesejahteraan gua dan segala rancangan gua berjaya.

Dugaan ni berat, hampir putus jantung gua rasa. Tapi gua tawakal pada Allah.

Ulasan

HonEyBuNNy berkata…
banyakkn berdoa yer ...kuat smgt yg pntg...amin...
Mr feckry berkata…
honey:isyaaallah
intanurulfateha berkata…
hrap u ok la..aminn~~
AyUT berkata…
wei..pesal?
Mr feckry berkata…
intan:thanks
Mr feckry berkata…
ayut:pasal kad la
Redbloodsnow berkata…
bro ko tertekan pasal pe weh. meh habaq mai sat kat aku. sumpah aku x pi canang²..haha :P
y@n@ M!B berkata…
Allah takkan bagi dugaan kt org yg xmampu nak pikul...mungkin ada hikmah~ bykkan sbr ye bro! ^_^
::cdot the dot:: berkata…
napa lu? lu jgn pikir berat2 sgt..lu tuh darah manis...

ingat nono..
Mr feckry berkata…
cdot:setiap saat gua ingat kat die
Sesumpah berkata…
huyooooh..


gua nak pindah meh tlg angkat freezer gua meh.
Mr feckry berkata…
sesumpa:sebelah tangan je.
hamzah ian berkata…
rilek2 dan sabor2.. taf gile lu ni.. hehe
helmie zul berkata…
rileks bro..gua lg tension..pindah rumah dari tingkat 4 sesorang je.. kalau tension karock laa..jerit puas2
Cikbelog berkata…
semoga kamu tabah menghadapi dugaan ini..dugaan inilah yang mendekatkan kita pada Allah sebenarnya ;)
Mr feckry berkata…
hamzah:biase je tu
Mr feckry berkata…
angah:apesal tak bagi tau awal-awal
Mr feckry berkata…
cikbelog:thanks
Anna Boleyn berkata…
bro.. nape ni??


lain macam jer bunyi nya.

papa2 pon semoga lu KUAT.

insyaALLAH..semuanya akan okay.
Mr feckry berkata…
anna:i'll try
lassiegewdix berkata…
ptot lah dah lame tak jenguk ke my baby bloggy .
banyak kan bersabar aww .
juz kuatkan semangat dah moga dipermudahkan segala urusan kamu yek . aminn .
yang penting jangan cepat mengeluh otey . smileeee :)
Mr feckry berkata…
lassie:thanks nasihat gua..agak bizi

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…