Langkau ke kandungan utama

Back to work

 Isnin.

Biasanya kalau sebut pasal senin mesti gua teringat Pak cik senin dengan misai melentik kat depan sekolah gua dulu.

Pak cik senin tu dulu guard kat sekolah gua. Pepagi dah standby dengan batang buluh. Konon  budak cuak la dengan batang buluh dia tu. Bila mak bapa anta anak masuk kat gate sekolah, senyum je dia menyapa mak bapa bebudak tu. Tapi kalau gua dengan geng gua tolak basikal depan gate, bukan main garang lagi . Siap nak hayun kalau gua and the geng tolak lelambat.

Hari ni Isnin. Kembali pada kerja. Ni tak ada kaitan dengan Pak cik senin. Selalunya isnin ni di benci ramai sebab mesti rasa malas nak kerja. Gua pun camtu juga . Ni tepi tangan gua, berlambak surat dan report nak kena setel.

Tapi gua hupdate juga. Pasal gua rasa cam lame gak tak update. Semoga minggu ni gua akan heppy dan senyum selalu.

So mari bekerja dengan penuh semangat!

Ulasan

HonEyBuNNy berkata…
selamat bekerja...mesti la kena hapy2 n senyum sokmo..heheh
HLiza berkata…
Weekend ni balik tak?
Mr feckry berkata…
honey:ni tngah hepy ngantuk
Mr feckry berkata…
along:tak balik
intanurulfateha berkata…
klu isnin mesti org monday blues
pdhal isnin la hari yg pling bagus dlm islam :)
athiea berkata…
salam maalhijrah:)
tia berkata…
mne bole malas kerja!
kan da nk kawen!
kena rajeennn!
annfrendly berkata…
cait..pandai pakcik senin tu kaver keganasan dia terhadap bebudak sekolah yer..

hari isnin memang agak tak best..
sampaikan hari ahad dh rase bahang isnin.. "hurm.. esok kene kerje. bestnye kalau coti lagik"

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…