Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 6 Disember 2010

Back to work

 Isnin.

Biasanya kalau sebut pasal senin mesti gua teringat Pak cik senin dengan misai melentik kat depan sekolah gua dulu.

Pak cik senin tu dulu guard kat sekolah gua. Pepagi dah standby dengan batang buluh. Konon  budak cuak la dengan batang buluh dia tu. Bila mak bapa anta anak masuk kat gate sekolah, senyum je dia menyapa mak bapa bebudak tu. Tapi kalau gua dengan geng gua tolak basikal depan gate, bukan main garang lagi . Siap nak hayun kalau gua and the geng tolak lelambat.

Hari ni Isnin. Kembali pada kerja. Ni tak ada kaitan dengan Pak cik senin. Selalunya isnin ni di benci ramai sebab mesti rasa malas nak kerja. Gua pun camtu juga . Ni tepi tangan gua, berlambak surat dan report nak kena setel.

Tapi gua hupdate juga. Pasal gua rasa cam lame gak tak update. Semoga minggu ni gua akan heppy dan senyum selalu.

So mari bekerja dengan penuh semangat!
Share:

9 comments:

HonEyBuNNy berkata...

selamat bekerja...mesti la kena hapy2 n senyum sokmo..heheh

HLiza berkata...

Weekend ni balik tak?

Mr feckry berkata...

honey:ni tngah hepy ngantuk

Mr feckry berkata...

along:tak balik

intanurulfateha berkata...

klu isnin mesti org monday blues
pdhal isnin la hari yg pling bagus dlm islam :)

athiea berkata...

salam maalhijrah:)

tia berkata...

mne bole malas kerja!
kan da nk kawen!
kena rajeennn!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

keje m0lep2 deh =)

annfrendly berkata...

cait..pandai pakcik senin tu kaver keganasan dia terhadap bebudak sekolah yer..

hari isnin memang agak tak best..
sampaikan hari ahad dh rase bahang isnin.. "hurm.. esok kene kerje. bestnye kalau coti lagik"