Langkau ke kandungan utama

Bahu sakit

Bahu sakit.

Ada tak sesiapa yang volientier nak urut bahu gua. Serius sakit ni beb. Gua pun heran macam mana boleh sakit. Bila gua hayun-hayun rasa macam semacam je. Tergeliat ke?

Seingat gua, ni mesti disebabkan kaedah kedudukan tidur gua. Sebab gua perasan, gua selalu tidur meniarap. Pastu tangan kiri gua cam ke atas sikit. Memang cara tidur yang tak baik. Tapi best. Kata orang cara tidur begini macam berzina dengan syaitan. Gua tak tahu, kena check dengan yang lebih arif.

Puas gua urut sendiri bahu gua ni. Tapi still sakit lagi. Camne ni?

Ulasan

Ujang9897 berkata…
sapu fire sent..nak tau apa tue fire sent..meh tanya aku..hee
Mr feckry berkata…
ujang:pokobondo tu
YanaMIB berkata…
fire sense tu sejenis BUM mcm minyak panas...tp ianya bkn minyak, ianya bum..eh pehal aku tlg jwbkan statement ujang? grr~ =_=

maybe posture tido tu jd punca sakit~
alinac lover berkata…
ha td tanya cemana nak buat entri melekat kan?

mula2 buat entri macam biasa dan post la mcm biasa...

lepas post kamu klik "edit post" then klik "Post Options"..

nanti akan nampak "Post date and time".pastu kat "Scheduled at" tu ubah la masa dia sampai bila nak kasi melekat tu..

then post semula macam biasa..nanti akan nampak entri tu akan ada je kat atas..

oke? kalo kurang faham bole je tny lg ek
efa berkata…
pakailah yoko-yoko or urutlah ngn mesin urut hehehe
HonEyBuNNy berkata…
letak la bam.....komfom ilg skit sakit bahu tu..ehhe
Syida Shukor berkata…
bro tak pegi klinik ke . better tanya doc cepat .
HLiza berkata…
Si dia ada ambil kelas mengurut tak?
misz myza berkata…
hmm.. pe kate.. hentak bahu tu kat dinding umah ke, dinding kedai ke.. mane2 yang berdekatan dgn dindingla.. InsyaAllah.. mujarab kaedah ni.. hahahhaa..
enyheartsdiamond berkata…
ameltz yoko yoko kan ada! :D
Masrini Karim berkata…
tanda2 stress tu dek non..bek ati2..releks2kan diri anda..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…