Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 16 Mei 2011

Selamat pagi cek egu!

 ni gambar gua masa form 1, cari le...comfirm tak perasan..

Orang asyik caka pasal copy paste da ciplak. Ala ni kes yang suke copy entry la...

Gua, kalau gua cilok, wa minta permission dulu ek..cet, kengkadang gua sebat je.. tapi la kan, tulis pasal diri sendiri lagi best. Banyak citer sebenarnya pasal kita sendiri.

Contoh la, kenangan gua di sepak oleh cikgu akibat beri salam sambil baring terkangkang atas kerusi. Lu orang ade.

Gua dah tak ingat nama cikgu tu. Pasal die tak hensem. Tapi...ade tapi la. Die orang pertama yang ketengahkan bakat bola gua. Momfarid, hah gua dah ingat nama lu. Berbekas lagi kesan tamparan lu pada pipi gua.

Kalau ingat kes ni, gua mesti cakap, betapa kureng ajaunya gua. Gua adalah ketua tingkatan kelas 2 canggih. Jadi ,dah jadi tanggungjawab rasmi bagi gua kalau cikgu masuk wa akan bagi salam dulu, kemudian di ikuti dengan gemaan suara dari pelajar lain. Tapi nak di jadikan cerita, gua dengan relax je bagi bebudak mengabadikan kelas umpama zoo negara. Tetiba je si momfarid ni masuk. Gua mase tu tengah baring kat belakang kelas. Tak sempat wa nak bangun, wa pun bagi la salam sambil baring.

Tetiba si momfarid tu panggil wa kedepan, ingat nak bagi gua say tahniah ke, sekali ha...pannngggg!kompang jepun da.....

Sampai sekarang wa ingat, jumpe lu tepi jalan wa pijak lu tau tak. Tu impian wa lepas kene lempang..Tapi sekarang wa na ucap terima kasih pada lu, sebab ajar wa macam-macam. Thanks beb...

Selamat hari guru buat semua guru yang pernah ajar gua.
Share:

1 comments:

HLiza berkata...

mmg kureng punye anak murid..