Langkau ke kandungan utama

Selamat pagi cek egu!

 ni gambar gua masa form 1, cari le...comfirm tak perasan..

Orang asyik caka pasal copy paste da ciplak. Ala ni kes yang suke copy entry la...

Gua, kalau gua cilok, wa minta permission dulu ek..cet, kengkadang gua sebat je.. tapi la kan, tulis pasal diri sendiri lagi best. Banyak citer sebenarnya pasal kita sendiri.

Contoh la, kenangan gua di sepak oleh cikgu akibat beri salam sambil baring terkangkang atas kerusi. Lu orang ade.

Gua dah tak ingat nama cikgu tu. Pasal die tak hensem. Tapi...ade tapi la. Die orang pertama yang ketengahkan bakat bola gua. Momfarid, hah gua dah ingat nama lu. Berbekas lagi kesan tamparan lu pada pipi gua.

Kalau ingat kes ni, gua mesti cakap, betapa kureng ajaunya gua. Gua adalah ketua tingkatan kelas 2 canggih. Jadi ,dah jadi tanggungjawab rasmi bagi gua kalau cikgu masuk wa akan bagi salam dulu, kemudian di ikuti dengan gemaan suara dari pelajar lain. Tapi nak di jadikan cerita, gua dengan relax je bagi bebudak mengabadikan kelas umpama zoo negara. Tetiba je si momfarid ni masuk. Gua mase tu tengah baring kat belakang kelas. Tak sempat wa nak bangun, wa pun bagi la salam sambil baring.

Tetiba si momfarid tu panggil wa kedepan, ingat nak bagi gua say tahniah ke, sekali ha...pannngggg!kompang jepun da.....

Sampai sekarang wa ingat, jumpe lu tepi jalan wa pijak lu tau tak. Tu impian wa lepas kene lempang..Tapi sekarang wa na ucap terima kasih pada lu, sebab ajar wa macam-macam. Thanks beb...

Selamat hari guru buat semua guru yang pernah ajar gua.

Ulasan

HLiza berkata…
mmg kureng punye anak murid..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…