Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 27 Jun 2011

Penulisan yang jujur

Dalam blog, lu boleh bohong, lu boleh letak gambar brad pit and claim gambar tu adalah gambar lu masa muda, tapi hati lu yang nulisnya yang tarak syiok..

Kalau menulis dengan emosi , kire feeling la, rasa cam best je. Kengkadang tak sabar nak tengok orang komen ape ek.

Wa tulis macam ni bukan nak kata wa selalu kencing dalam post blog. Tak , tapi kengkadang ada juga niat nak kencing dalam penulisan blog. Wa try....tapi tak boleh. Idea tu tersekat di tengah jalan. Entry dah superb, bila jauh sikit je, dah rasa macam bosan nak tulis..

Ya, jujur itu ada ikhlas. Bila kita buat dengan jujur, kita akan rasa puas. Kita akan puas. Itu yang kakak gua cakap masa gua baru nak buat blog dulu.

Tapi kengkadang tu jujur dan ikhlas tu kelat betul la kan?
Share:

3 comments:

cucu umie berkata...

bagi ayie dlm penulisan perlu lah ikhlas dan dlm hati nurani kita sendiri.. xguna pon tipu..

cik ayin berkata...

setiap entri sy sume benda betol

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

menipu pun utk apa ye tak? mcm blog sy tak byk pasal personal.. sbb sgt rojak. mcm2 isu ada.. so, krg skit niat nak menipu tu sbb byk sy link kan blk ke sumber rujukan. kalau tipu pn bkn sy.. rujukkan sy ler.. kekeke