Langkau ke kandungan utama

Ramai yang dah bosan dengan blog ke?

Dulu, masa redmummy dapat fulus banyak dari blog, ramai yang terkial-kial taip perkataan www.blogger.com kat google.

Macam-macam blog mucul time tu. Yang blogger otai pula, ape lagi. Berkepak la macam  urung helang. Lame gak la fenomena tu. Business blog la, personel blog la, blog novel la. Macam-macam muncul. Gua pun tak lari juga cuba wujudkan beberapa blog. Tapi pk balik, maintain satu blog je lagi baik. Mase rajin memang la setiap second tangan tu gatal nak menaip. Tapi bila malas, mula bersawang blog tu.

Ade juga wa perasan, hampir 50% blog yang wa follow n selalu komen, dah mula sepi. Bagaikan mati tanpa nesan. Tah mana tah perginya penulis blog tu. Kengkadang frust juga sebab posting dorang best. Boleh wat kite tersengeh sorang-sorang.

Gua pun terkena tempian malas menulis juga sekarang. May be sebab sibuk sikit dengan masa sendiri. Kalau dulu boleh pulak kan cari time nak buat posting..

Aduiii...yai.....

Jap ah, wa nak buat nes cafe jap...ayuh, kembalikan kepower'an kita dalam berblogin'!

Ulasan

makin lama makin malas sebenarnya hhahahahahha !
cik ayin berkata…
tau takpe...kalo rajin sesangat baru update...haihhh
Mak Su berkata…
entahlah.... :(
nazirulhazwan~ berkata…
guwa steady je,.haha
setakat ni blm hilang mood berblog
GnieSyazni berkata…
Hee..normal la tu..nak maintain sentiasa update, idea kena ada..kalo nak cerita hal personal je cm bosan lak

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…