Rabu, 21 Disember 2011

Susu


Baru gua tahu, ibu yang tengah pregnent ni ada susu khas.

Ye la, sebelum ni mana wa tau. Tak pernahkan ade pengalaman macam ni. Banyak benda yang wa kena tahu pasal ibu mengandung. Mulanya wa ingat nak beli susu dutclady yang low fat tu untuk nono, sekali ternampak susu anmum metarna, lebih kurang camtu le bunyi.

Huhu, wa sedang belajar menjadi seorang yang matang dan dewasa. Semuanya baru bagi gua, kalau sebelum ni nono sakit perut, biasanya die nak buang air besar, tapi sekarang ni bile dia sakit  perut, wa pula yang kecut perut. Dalam kepala, wa terfikir, " baby dalam perut nono ni , main wrestling ke?"

Relax-relax la dulu.

Oh Allah, beri la rahmat-Mu pada  anak yang dalam kandungan isteri ku itu...

Terima Kasih Allah, kerana memberi kami anugerah-MU

2 ulasan:

Wyne @ Mouren Mauve berkata...

Hehe, mmg byk produk susu utk ibu mengandung di luar sana. Galakan wifey you minum susu sbb membantu menguatkan tulang dan tumbesaran bayi dalam perut.

HLiza berkata...

Along baru nak ckp hari tu suruh beli..mmg along sentiasa amalkan susu ni masa pregnant. kalau Nono larat, amalkan makan kurma selalu juga utk penghadaman (masa pregnant selalu penghadaman problem) dan kalau jumpa beli Jus Pegaga HPA. Elok utk perkembangan otak baby juga.