Rabu, 25 Januari 2012

Habis dah cuti gaye cine


Gua tak amek cuti tambahan untuk raya cine. Pasal nak simpan. Tahun bini wa insyaallah nak bersalin nak dekat raye nanti. Sebab tu wa nak budget sikit cuti. Takut la jarak time bersalin tu jauh sket dari cuti raya.

Wa spend cuti kali ni kat terengganu. Lepak rumah family nono yang cool. Abah nono selalu nak bagi jubah atau baju die pada gua. Jubah best2 tu. Tapi bile wa pakai, mesti kat lengan gua rasa ketat. Huhu rasa cam nak kecikkan lengan je. Maklumlah lengan gua kan besar lengan Malek Nor. Tu yang kuciwa tu.

Hari ni dah start keje. Rasa berat nak pi kerja tu memang ade. Gua rase mesti ramai yang cuti lagi kat opis gua.

Eh kat terengganu wa tak nampak lion dance la. Teringat dulu masa kecik-kecik gua ngan acik gua pi kejar lori lion dance...

Untuk member wa yang wa kenal berbangsa cina. Heppy Chinese New Year!

3 ulasan:

kechixx berkata...

seronoknya dia balik kampung;)

helmie zul berkata...

keropokm lekor gua ada ke

embun d tengah malam berkata...

kalau kat melaka leh mintak danny ong angpau hahaha