Langkau ke kandungan utama

Dah lima bulan da..


Lame juga tak blog post ni, hampir 5 hari juga la. Bizi? Tak juga . Idea? kalau tak ade pun wa tulis juga. Kejap je dah jumaat. Cepat masa berlalu.

Wa sedar mase berlalu dengan pantas pun bila wa tengok perut nono dah semakin membesar. Dah lima bulan dah ek. Tak lama lagi nak jadi papa dah ni. Kena banyak doa dan buat persediaan. Excited juga hari tu wa ngan nono pi jenjalan ushar barang baby. Nak beli baju, tapi masih tak tahu lagi jantina baby gua ni. Pastu, beberapa hari lepas wa pergi scan. Baby gua masih malu-malu lagi mahu menunjukkan gendernya.

Seyes, bila wa sendiri tengok baby gua masa scan tu, Allah.....terharu betul gua yang Allah kurnia gua seorang baby. Kata doktor, everything ok. Lasak juga baby gua masa wa tengok tu. Agaknya excited kot bila dia tau papa die datang tengok.

Bulan ni nak kena cari babysitter untuk baby wa. Kena booking siap-siap la. Takut nanti last minit kelam kabut di buatnya.

Excited gua . Tak sabar nak tunggu baby gua keluar. Insyaallah, andai lelaki yang Allah beri nama baby gua adalah Muhammad Syakir Iyad....

Ulasan

delarocha berkata…
seronok ye :-)
AcikTanpaNama berkata…
tahniah dik!! tak sabar nak dpt anak buah baru..huhu..pompuan laaa..laki ramai dah..hehe..takpe..siapapun dia..kita terima dengan tangan terbuka ..seluas rahmat tuhan..untuk insan baru ini.
novanexus berkata…
pompuan ke lelaki ke ok ja..asal selamat

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…