Langkau ke kandungan utama

Hawk run KL 2015

Short experience about this event..

Actually..aku risau juga tak dapat commit event ni. Sebab at the same day aku ada family day sebelah in law kat gold coast morib. Fuh..kalau tak dapat pergi ..kire cam frust juga la. Mana taknye..dekat sebulan juga aku train lari sejauh 12km.

Bagi aku as a newbie dalam sukan running ni..12km memang jauh..but practice make perfect...Boleh juga lari 12km dalam 1h 30minutes..

So..pagi tu aku bangun pukul 4 pagi kot semata mata nak pi event tu. Actually event tu kat putrajaya je. Aku pun duduk kat Putrajaya juga. Tapi hari kejadian tu aku bangun seawal 4 pagi...sebab aku kat gol coast morib. Apa lagi...pecut la dari morib ke putrajaya. Lebih kurang 1 hour kot perjalanannya. Sampai putrajaya pukul 5 pagi. So sempat la ngaji quran sikit kat rumah pastu pi surau solat subuh.

Well good start for me..!

Hawk run KL 2015...for me..sangat interesting...Start on time 7.a.m. Track..? Best...banyak bukit. Tinggi ada rendah pun ada. View...memang thorbaik..cun2 rupenya pemandangan putrajaya kat taman wawasan tu. 4km 1 round. So 3 pusingan la. Rasenye aku sangat bermotivate hari tu. Dua pusingan aku x jalan langsung...lari je...Last lap kt bukit tu kene jalan sikit..penat kot non stop 12km.

Finally..i finished my run about 1h 34 minutes..wow...! For me..that was awsome..!

Best join event camni..insyaallah..next year target nak join 12 event yang 10 km above...so keep run and fit!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…