Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 30 Jun 2009

Bermulanye latihan jitu


Semalam aku ke gym di Kementerian Belia Sukan bersame dengan Pak guard ag Azhar. Mamat ni memang dah lame nak sangat ikut aku pergi gym di KBS. Minggu lepas die pergi, tapi aku bagi kenal besi dan machine dulu.

Kebanyakan orang pergi gym ni hangat-hangat taik ayam. Main 3 hari, sakit sikit terus stop. Orang-orang macam ni memang selalu aku kutuk. Apelah badan lembik, sakit sikit pun tak tahan.

Azahr ni lain sikit. Dah berapae kali aku uji die, nampak memang die bersungguh. Semalam die minta aku ajar die main dumble. Oklah..aku pun ajar die main dumble.
Bagi orang yang baru menjinakkan diri dengan bilik besi ni, perlu tahu ape tujuan die ke situ, kalau setakat keluar peluh saje, buat lah setakat kuar peluh. Kalau nak kuruskan badan, buatlah exercise untuk kuruskan badan dan kalau nak jadi malek nor buatlah exercise yang boleh membina badan.
Mentaliti orang sekarang, pergi gym je nak kurus. Memang terpesong la jawabnye. Kalau nak gemuk pun boleh la.
Latihan aku semalam lebih kepada fitness dan power. Minggu ni aku tak boleh masuk jadual lagi. Memandangkan khames ni aku kene pergi kursus.
Share:

4 comments:

amirahsyuhada berkata...

aiii..bilalah ko boleh train aku kan..

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

halamakkkkkkkk

pi gym ker dik
ni mesti badan ketul2 nih

hehhehe

vidadarisakura berkata...

aku maw p jim pasal maw kurus.
macam?
haha

Badangpower berkata...

Jom rentap lengan kat sini www.sukanlenganselangor.blogspot.com