Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 27 Ogos 2009

Hari yang panas


Kata orang makna ramadhan tu panas. Memang betu panas semalam. Bagi pembonceng motor macam aku ni, perlukan ketahanan mental yang kuat. Mana taknya berhenti kat traffic light tu macam menyalai daging sendiri kat bara api.

Tiap-tiap bulan kalau time gaji je, orang suka beratur. Kat ATM la, kat pejabat pos la. Asal ada tempat nak melunaskan hutang je memang ramai yang beratur. Agak tension dengan kejadian tu bagi aku. Sebab aku pun jadi salah seorang yang beratur...ramai gile kat pejabat pos...

Hari ni kalau buka murtbak cicah dengan asam pedas pun care juga..meletuupp.
Share:

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

woi ada setengah hari lagi sebelum berbuka, ko dah teringat nak makan apa, tengok aku ni, apa ibu masak aku makan je, tak pikir pun nak buka apa, haha. Ko tak abis2 murtabak..haha

HLiza berkata...

sebab takde sen tu dek..kalau ada dah cabut dah..