Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 6 Januari 2010

Aku tak nak main tarik tali


Ahh..stop je la..!

Malas aku nak main tarik tali lagi. Bukan sebab imbuhan rm5000 yang di janjikan tu tak dapat. Tapi sebab aku nak tukar acara pula. Tahun ni dengar cerita suka zon ofis aku nak buat balik. Terasa nak involve dalam futsal pula la.

Rugi pula tak main futsal rasanya kalau kerja kat AG.

Bebudak staff aku agak berbulu dengan aku. Tahun lepas( walaupun baru berlepas tak sampai seminggu) merupakan tahun pertama aku kerja. Aku masuk sukan perngkat kementerian. Game Tarik tali. Dengan tak di sangka oleh bebudak staff aku ni, aku dapat emas.

"Ish , aku yang dah 20 tahun kerja kat sini tak pernah merasa dapat emas sukan kewangan, kau baru tahun pertama kerja dah dapat?" kata cik Raub otai kat Bpopa.

Itu yang bebudak ni jeles.

Tapi aku dah buat keputusan, nak stop main tarik tali. Cukup la, buat apa nak kumpul emas bebanyak kat game tu. Tak mencabar. Trainning 6 hari je dah boleh dapat.

Tapi serius, trainning tarik tali adalah trainning yang paling teruk pernah aku join dalam sukan.

Tahun 2010 , keeper legend nak beraksi semula! Cabaran nak bagi emas pula kat team futsal!
Share:

3 comments:

embun d tengah malam berkata...

main futsal jgn sampai tergeliat..

nanti pencen 2 tahun lagi..hahhaha

Tanpa Nama berkata...

kalau dedua skalipun ok juga...

Mr feckry berkata...

kali ni dah tak tergeliat da,tak boleh main dua-dua. baik fokus satu game je. Lagipun bagila ca orang lain..