Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 3 Januari 2010

Celaka sama itu Church!

Semalam berita kat tv3 hangat pasal nama Allah

Celaka punya Hakim Lau Bee Lan dari Mahkamah tinggi Kuala Lumpur. Berani dia lulus kan permohonan sebuah church yang nak gunakan nama Allah.

Aku tak kisah kalau orang nak kata aku poyo gila tulis macam ni. Kalau korang nak senyap dan mengejek aku sebab marah pasal kafir kristian ni nak permainkan nama Allah, korang punya suka la.

Aku tak kata kristian tu bodoh, sebab dorang memang bijak gila dan berani gila nak buat fitnah. Kristian Laknatullah tu percaya nabi Isa a.s tu anak tuhan. Sekarang ni nak letak nama tuhan tu nama Allah.

Meh sini, ini mrfeckry nak cakap," Lu kristian, kalau ngaku nabi isa tu anak tuhan itu hal lu! Tapi bukan anak Allah! " Allah tidak beranak dan tidak diperanakkan. Lu cek kat bible original and ngaji betul2!"

Aku memang geram gila dengan benda ni, dah la dulu member aku pergi wat reseach kat church lu orang paksa minum air holy water! Nasib baik polis datang.

Kalau ada yang cakap posting ni poyo, itu korang punya suka, dosa pahala korang yang bikin. Tapi yang sedar, meh kita bantah dan support KDN dan JPM untuk buat bantahan atas permohonan gila si kafir lakanatullah tu.

Allahu Akbar!
Share:

4 comments:

embun d tengah malam berkata...

makin menjadi pulak kes ni

Mr feckry berkata...

kes ni dah teruk!

Tanpa Nama berkata...

Setiap masalah yang datang itu cuma ujian dr Allah s.w.t... Kita tak boleh nak terlalu emosional.. Mari kita same2 berdoa agar diturunkan hidayah untuk mereka, supaya mereka semua masuk Islam... Cuba kita fikir dr sudut positif.. Sbg contoh:-
1-sedikit-sebanyak mereka juga mempercayai kewujudan Allah s.w.t, tinggal lagi mereka nie belajar sekerat jalan.. Kita @ Sesiapa saja diluar sana harus bimbing mereka.. "We are khalifah of Allah s.w.t"... So, Buktikan...
2-Mereka sedikit egois.. Mahu menyembah Allah s.w.t Yang satu, tapi tak mahu @ tak tahu memeluk islam...

Ingat!!!

kita tak boleh menggunakan keganasan, tapi kebijaksanaan...
Mulakan dari hati yang ikhlas..
Doakan mereka agar menemui jalan Allah s.w.t-AMIN

Mr feckry berkata...

ada benarnya kita tunggu dan lihat