Langkau ke kandungan utama

Mafla

Along pergi oversea. Aku cuma pesan beli benda Allah yang mamat ni pakai kat leher. Aku bagi tau nama benda ni mafla. Tapi along cakap bandana.

Sama ke?

Oh tuhan, tolong la beri petunjuk pada along supaya dia tidak salah beli. Malam ni kat rumah aku ada buat kenduri solat hajat supaya along diberi petunjuk untuk tidak salah beli. Di jangkakan hampir 7000 orang akan hadir. Kemah-kemah telah di pasang dan beberapa ekor lembu dan kambing telah di tumbangkan.

Imam yang akan di jemput menjadi kepala kenduri malam ni berkemungkinan besar Haji Yusof Qardawi.

Tadi naik kereta dengar cd ceramah fadzilah kamsah. Dia kata," menurut kajian sains, setiap manusia mampu punyai paling kurang 300 kemahiran."-Subhanlallah!

Ulasan

Moon BlooDy Spell berkata…
kedua2 nya sama kot uhuhuh
Mr feckry berkata…
Moon:yeke? rasa bandana tu tuala kee
Nini teDDylicious berkata…
tanak komen pasal mafla..

jz nk ckp, timasehh sbb singgah blog aku..

:)
Mr feckry berkata…
nini:same 2 u
Hazzy Ishak berkata…
bandana tu bukan ke kecik
ni besaq
Mr feckry berkata…
hazzy:gua pun agak camtu
tu namanyer mafla~
bukan mafia~
belikan tuk aku gak yer along~
aku nak kaler itam merah~
Mr feckry berkata…
ayu:gua sala eja ke?
Nazatul shima berkata…
hahaha..senget..smayang ajat semata-mata tak nk bgi along tersalah beli..haiya..teruk tol..hehehe..
Mr feckry berkata…
nazatul:ape salahnye..memang hope sangat..
amirahsyuhada berkata…
woi mafla is mafla..bandana is bandana...adoilaaaaa...ye ko haraplah along berjaya mendapat ilmu baru iaitu..bandana is not mafla..haha
sory tak dpt nk join,,,cuma aku mintak belikan aku sekali..tolong sampaikan..hahaha
Mr feckry berkata…
Embun:aku cuba sampaikan
Mr feckry berkata…
acik:tula, along ni bukan tau sangat bende ni
.::WaNiE::. berkata…
paling kurang 300? uishhh agak2 berapa kemahiran la aku ada kan
Mr feckry berkata…
wanie: aku pun pk cam tu juga
HLiza berkata…
Kalau cakap macam tu masa org belum pegi okayle..along dah tanya betul2..mafla tu bandana ke..ko kata iye..padanle muka ko. Tau tak menatang mafla ni berlambak kat NZ..depa panggil scarf le cik adik oi..tapi den tabahkam hati jugaklah cari bandana yg ko idamkan tu..dahlah tak banyak..ada all black punye aje lak tu. Ha ambik ko..along beli dua tu ko sambungkanle bior panjang macam mafla ko tu. Ngade. Bila masa nak pi NZ lagi tah. Ngade punye adik!
Mr feckry berkata…
along:jadi la..bukan senang nak dapat bandana dari NZ

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…