Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 9 Mac 2010

Mafla

Along pergi oversea. Aku cuma pesan beli benda Allah yang mamat ni pakai kat leher. Aku bagi tau nama benda ni mafla. Tapi along cakap bandana.

Sama ke?

Oh tuhan, tolong la beri petunjuk pada along supaya dia tidak salah beli. Malam ni kat rumah aku ada buat kenduri solat hajat supaya along diberi petunjuk untuk tidak salah beli. Di jangkakan hampir 7000 orang akan hadir. Kemah-kemah telah di pasang dan beberapa ekor lembu dan kambing telah di tumbangkan.

Imam yang akan di jemput menjadi kepala kenduri malam ni berkemungkinan besar Haji Yusof Qardawi.

Tadi naik kereta dengar cd ceramah fadzilah kamsah. Dia kata," menurut kajian sains, setiap manusia mampu punyai paling kurang 300 kemahiran."-Subhanlallah!
Share:

18 comments:

Moon BlooDy Spell berkata...

kedua2 nya sama kot uhuhuh

Mr feckry berkata...

Moon:yeke? rasa bandana tu tuala kee

Tanpa Nama berkata...

tanak komen pasal mafla..

jz nk ckp, timasehh sbb singgah blog aku..

:)

Mr feckry berkata...

nini:same 2 u

Hazzy Ishak berkata...

bandana tu bukan ke kecik
ni besaq

Mr feckry berkata...

hazzy:gua pun agak camtu

Tanpa Nama berkata...

tu namanyer mafla~
bukan mafia~
belikan tuk aku gak yer along~
aku nak kaler itam merah~

Mr feckry berkata...

ayu:gua sala eja ke?

Nazatul shima berkata...

hahaha..senget..smayang ajat semata-mata tak nk bgi along tersalah beli..haiya..teruk tol..hehehe..

Mr feckry berkata...

nazatul:ape salahnye..memang hope sangat..

Tanpa Nama berkata...

woi mafla is mafla..bandana is bandana...adoilaaaaa...ye ko haraplah along berjaya mendapat ilmu baru iaitu..bandana is not mafla..haha

embun d tengah malam berkata...

sory tak dpt nk join,,,cuma aku mintak belikan aku sekali..tolong sampaikan..hahaha

Mr feckry berkata...

Embun:aku cuba sampaikan

Mr feckry berkata...

acik:tula, along ni bukan tau sangat bende ni

.::WaNiE::. berkata...

paling kurang 300? uishhh agak2 berapa kemahiran la aku ada kan

Mr feckry berkata...

wanie: aku pun pk cam tu juga

HLiza berkata...

Kalau cakap macam tu masa org belum pegi okayle..along dah tanya betul2..mafla tu bandana ke..ko kata iye..padanle muka ko. Tau tak menatang mafla ni berlambak kat NZ..depa panggil scarf le cik adik oi..tapi den tabahkam hati jugaklah cari bandana yg ko idamkan tu..dahlah tak banyak..ada all black punye aje lak tu. Ha ambik ko..along beli dua tu ko sambungkanle bior panjang macam mafla ko tu. Ngade. Bila masa nak pi NZ lagi tah. Ngade punye adik!

Mr feckry berkata...

along:jadi la..bukan senang nak dapat bandana dari NZ