Langkau ke kandungan utama

Rambo


Pernah tengok cerita rambo tak?

Seingat gua cerita ni memang fames masa gua kecik-kecik lagi. Gua tak tau sampai sequel yang berapa cerita rambo ni. Tapi yang gua tahu cerita ni memang best.

Bagi peminat filem perang dan action, tak sah kalau tak minat tengok rambo. Termasuk la abah gua. Jalan cerita dia memang best. Di tambah lagi dengan hero yang berlakon cerita rambo ni badan dia berketul-ketul. Mungkin di sebabkan sejak masa kecil lagi gua asyik tengok filem yang heronya badan berketul-ketul, sebab tu sekarang gua suka pergi gym.

Macam mana jalan ceritanya? Jangan tanya gua, gua memang tak ingat. Yang gua tau bila start cerita rambo, gua akan bentang tilam pastu lompat-lompat , jerita yeyey!

Paling gua ingat scene rambo naik helikopter.

Driver helikopter tu tanye rambo," rambo kenapa ko buka baju? nak tunjuk bulu ketiak ko yang bercabang tu ke?"

Rambo terus menjawab bagi menafikan yang bulu ketiaknya bercabang," aku panas naik helikopter. Ada kipas, tapi kasi taruk kat luar."

Tu je dialog yang masih gua ingat dalam cerita rambo.

Ulasan

Hazzy Ishak berkata…
hari tu tgk 4 filem rambo
he he he
memang best
Mr feckry berkata…
hazzy:best2
annfrendly berkata…
hahaa.. kecik dulu adelah tengok citer ni.. yang ingat pisau dia aje..dah jadi trademark..
'Pisau Rambo'
stiffler berkata…
terbaiklah rambo score 2 bijik!....eh silap itu diego milito!
Mr feckry berkata…
ann:layan ke?
Mr feckry berkata…
stifler:ko ingat bola ke
Mr feckry berkata…
cdot:ape yang tipu
akuvision berkata…
tak tertengok pulak scene perbualan, nak kena godak balik
Anne Boleyn berkata…
haha..pernah tngok rambo ni sekali ms bbrp thn lepas. ganas. hakhak.
btw, tutorial utk wat scrollbox dlm post tu ada kat link ni...


http://www.intanurulfateha.com/2009/08/tutorial-1-scroll-box.html

selamat mencuba! :)

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…