Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 1 Jun 2010

Rambo


Pernah tengok cerita rambo tak?

Seingat gua cerita ni memang fames masa gua kecik-kecik lagi. Gua tak tau sampai sequel yang berapa cerita rambo ni. Tapi yang gua tahu cerita ni memang best.

Bagi peminat filem perang dan action, tak sah kalau tak minat tengok rambo. Termasuk la abah gua. Jalan cerita dia memang best. Di tambah lagi dengan hero yang berlakon cerita rambo ni badan dia berketul-ketul. Mungkin di sebabkan sejak masa kecil lagi gua asyik tengok filem yang heronya badan berketul-ketul, sebab tu sekarang gua suka pergi gym.

Macam mana jalan ceritanya? Jangan tanya gua, gua memang tak ingat. Yang gua tau bila start cerita rambo, gua akan bentang tilam pastu lompat-lompat , jerita yeyey!

Paling gua ingat scene rambo naik helikopter.

Driver helikopter tu tanye rambo," rambo kenapa ko buka baju? nak tunjuk bulu ketiak ko yang bercabang tu ke?"

Rambo terus menjawab bagi menafikan yang bulu ketiaknya bercabang," aku panas naik helikopter. Ada kipas, tapi kasi taruk kat luar."

Tu je dialog yang masih gua ingat dalam cerita rambo.
Share:

10 comments:

Hazzy Ishak berkata...

hari tu tgk 4 filem rambo
he he he
memang best

Mr feckry berkata...

hazzy:best2

annfrendly berkata...

hahaa.. kecik dulu adelah tengok citer ni.. yang ingat pisau dia aje..dah jadi trademark..
'Pisau Rambo'

stiffler berkata...

terbaiklah rambo score 2 bijik!....eh silap itu diego milito!

Mr feckry berkata...

ann:layan ke?

Mr feckry berkata...

stifler:ko ingat bola ke

::cdot the dot:: berkata...

tipu!!!

Mr feckry berkata...

cdot:ape yang tipu

akuvision berkata...

tak tertengok pulak scene perbualan, nak kena godak balik

Anne Boleyn berkata...

haha..pernah tngok rambo ni sekali ms bbrp thn lepas. ganas. hakhak.
btw, tutorial utk wat scrollbox dlm post tu ada kat link ni...


http://www.intanurulfateha.com/2009/08/tutorial-1-scroll-box.html

selamat mencuba! :)