Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 16 Ogos 2010

Walk2

Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

Sunday..

Gua balik ke KL. Sebelum gua blah dari melaka, my ibu ajak gua pergi kedai mak handam. Kebetulan sebab nono pun ada.

Serius gua ingat senang je nak cari baju pengantin yang enak di ratap oleh mata gua. Memang bila dah sampai, penyakit rambang mata gua pun datang. Hampir sejam gua dan nono 'meeting' pasal baju dengan pelamin.

Last2 gua pilih silver putih. Sebab, gua tengok warna ni nampak suci. Yang ini untuk majlis kat Melaka. Kat Terengganu gua dan nono belum decide lagi.

KL Sogo.

Gua telah membocorkan rahsia gua pada nono. Walaupun rahsia tu amat berat diberitahu, tapi gua rasa sudah sampai masa untuk gua bagi tahu. Maklumlah, kejujuran amat penting di dalam sesebuah hubungan.

Gua cakap dengan nono," sepanjang selama 7 tahun hidup di KL, ini kali pertama saya masuk ke dalam Sogo."

Nampak tak muke toye gua masa menunggu kat fitting room? Punya ramai manusia kat dalam sogo tu. Macam ada Shakira tengah gelek lagu waka-waka pula.

Bershopping pada bulan puasa ni memang memenatkan. Gua dapat rasa seluruh kolestrol dalam badan gua telah terbakar. Hangus dan habis hancur.

So gua ajak nono duduk kat depan sogo. Melabuhkan ponggong sekejap kat tangga tu. Gua rasa terketar lutut akibat lama sangat menunggu dan merayau kat dalam sogo. Lu orang tengok muka gua ngan nono, memang nampak penat kan?

Rasa nak seteguk air tembikai susu je...
Share:

17 comments:

HLiza berkata...

Bersedialah utk melibatkan diri dgn lebih byk shopping kat tempat2 peberet org pompuan macam tu selepas ini wakaka..

Mr feckry berkata...

Hliza:haiyo

ayut berkata...

hliza, kecualilah pompuan macam acik ni..hahaha..sebab acik tak suka shoopping. Dan yes..adikku tersayang..get ready yer..untuk terus ber work out dengan acara bershopping bersama isteri tercinta. Dan acik rasa, kau perlulah bawa PSP kau tu sebagai persediaan di harimuka.lol

Mr feckry berkata...

ayut:yeke?akan dinilai cadangan itu

y@n@ M!B berkata...

sy pn tgh fenin lg pk psl mak handam..ngee~ @_@

Mr feckry berkata...

yana:wah yana senyap2 je

Nurul Ain berkata...

good-good.., helok sgtlah tu

Mr feckry berkata...

ain:bile plak

ardinihumaira berkata...

muka nono lagi penat. sian nono.. hehe...


p/s: jam serupa wahhhhh! :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

oii masuk sogo awek teman... caya la ko

annfrendly berkata...

waaa.. tak lame lagik ni..
yess.. boleh makan nasik minyak..

hahahaa.. muke sikit pun tak nampak letih.. tapi bersinar2..
hai.. orang tengah bahgie lah katekan..

::cdot the dot:: berkata...

muka lu kan...mcm...hmmm....mcm..........tak pe la..gua posa ari ni...

Mr feckry berkata...

brutal:kalu sorang wa tak masuk

Mr feckry berkata...

ann:tu muke gua time letih tu

Mr feckry berkata...

cdot:memang macam brad pit sikit..

Mr feckry berkata...

ain:lu bile plak

HonEyBuNNy berkata...

wah2...awai eh shopping...hehehhe...cepat2 tawin..hehe