Langkau ke kandungan utama

ko santau orang

Santau...

Ni memang ujud . Kalau ada yang kate, menatang ni ngarut, silakan tu hak lu. Tapi bila kena pada batang tengkok sendiri, gua cuma ucap takziah dah nasihat gua, baca la surah al-baqarah selagi termampu.

Perkataan santau ni adalah datang dari hasad dengki manusia. Mereka menggunakan  jin dan syaitan sebagai medium perkara ni. Betul, gua dah banyak kali dengar dan tengok dengan mata kepala sendiri. Cis, gua hina mereka yang suka buat macam pada orang lain. Memang hina doh.

Abah gua pernah terkena buatan orang hari tu, gua cakap satu je," tak apa la dorang nak buat abah. Kalau abah mati pun, tempat abah kat sana insyaallah syurga. Tapi orang yang buat abah ni, tunggu la balasan Allah.

Gua selalu bayangkan, kalau wa pandai santau, ada dua orang yang gua nak santau. Presiden Amerika dan Perdana Menteri Israel.

Tu dua je. Bagi sesiapa yang tengah suffer dek santau, sabar la. Banyakkan baca surah al-baqarah. Insya-Allah.

Ulasan

Ardini Humaira berkata…
perbuatan terkutuk.. semoga yang suka menyantau ornag ni insaf, amin...
Fiya Ahmad berkata…
a'ah eyk.. kenapa takde org nk santau 2 manusia zalim tu eyh?? hehe
tak baik menyantau orang even dia tu musuh Islam pun sbb dalam ajaran islam menegah perbuatan tersebut kerana menggunakan perantaraan jin & syaitan. apa yg sy faham tentang santau ni ada 2 jenis.. 1 santau tuju. santau ni memang di hantar oleh individu yg memang nak khianat kita. 2. santau angin.. dimana santau ni akan di lepaskan oleh pengamal ilmu santau secara rambang. sbb apa yg pernah sy dgr cerita pengamal santau ni stp tahun ada expired date santau dia tu, so dia kena buang kalau tak makan diri.yg jenis ni bkn di tujukan kat sesapa tp ikut nasib je santau yg di buang tersangkut kat sapa2. betul tak betul tak pasti. tp dr cerita orag2 tua la
HonEyBuNNy berkata…
takotnya..

macam2 orang sekarang kan...asal benci or dengki mesti santau2...

apapun...diorg akan terlepas d dunia..tapi tidak di akhirat..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…