Langkau ke kandungan utama

sport is begin

Bulan ni dah start dah sukan jabatan gua. Gua pun mula la buat sibuk ambil part dalam acara-acara yang bersesuaian dengan wa.

Cam tahun-tahun sebelum ni, wa masih lagi main bola dan juga tarik tali. Tu dah kira wajib la tu. Wa ingat tahun ni nak torai men lempar cakra ngan lontar pluru la sekali. Mana tau dengan tangan wa yang macam arnold susahnakeja ni boleh membuahkan pingat . Haha, tu pun kalau dorang bagi. Ya la, semua wa nak masuk, nanti orang lain nak main ape plak?

Latihan bola dah start dah. Sejak minggu ni gua balik umah 3.30 petang . Syok gak. Rasa macam atlit life pula.

Cilakak, dorang risau wa tombang kat tiang gol. Dorang ingat sume bodybuider akan tombang kat tiang gol masa main bola. Dont worry beb, gua akan makesure apa yang patut di makan sebelum men bola.

Memadangkan lutut wa ni masih tak berapa ok, wa rasa lagi baik wa duduk di bangku simpanan. Sebab kang kalau wa main 1st nanti , injured plak, nyesal tak sudah. Baik wa relax kat tepi padang nanti, sambil maki2 bebudak ni tergolek kat atas padang. Kalau team wa menang, wa dapat medal gak. Haha, ayat hipokrit juga wa ni.

Lately ni bizi sikit. Dah kurang dah masa wa nak blogwalking dan post ape-ape. Tapi, jari wa masih sentiasa  gatal nak update blog juga.

Bila start main bola ni, wa selalu teringat kenangan wa dengan member wa main bola dulu. Beb, kenangan dengan yu'all, tak boleh dibeli di mana-mana beb.

Dalam memory bola wa, takkan hilang dengan 2 gambar ni...

I call them , the lost...

Legendary of super team...


Ulasan

HonEyBuNNy berkata…
kenangan tetap xkan di lupakan kan kan...

biarpun sudah beranak cucu..hehe...

patut la lama xhupdate..

good luck..;-)
Mr feckry berkata…
tula yang eden sedang memikir
yatie's EPISODE berkata…
kenangan berharga. gambar tu biar simpan sampai ke anak cucu cicit. hekhek
Mr feckry berkata…
yatie, wa dah laminate dah

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…