Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 28 April 2011

sport is begin

Bulan ni dah start dah sukan jabatan gua. Gua pun mula la buat sibuk ambil part dalam acara-acara yang bersesuaian dengan wa.

Cam tahun-tahun sebelum ni, wa masih lagi main bola dan juga tarik tali. Tu dah kira wajib la tu. Wa ingat tahun ni nak torai men lempar cakra ngan lontar pluru la sekali. Mana tau dengan tangan wa yang macam arnold susahnakeja ni boleh membuahkan pingat . Haha, tu pun kalau dorang bagi. Ya la, semua wa nak masuk, nanti orang lain nak main ape plak?

Latihan bola dah start dah. Sejak minggu ni gua balik umah 3.30 petang . Syok gak. Rasa macam atlit life pula.

Cilakak, dorang risau wa tombang kat tiang gol. Dorang ingat sume bodybuider akan tombang kat tiang gol masa main bola. Dont worry beb, gua akan makesure apa yang patut di makan sebelum men bola.

Memadangkan lutut wa ni masih tak berapa ok, wa rasa lagi baik wa duduk di bangku simpanan. Sebab kang kalau wa main 1st nanti , injured plak, nyesal tak sudah. Baik wa relax kat tepi padang nanti, sambil maki2 bebudak ni tergolek kat atas padang. Kalau team wa menang, wa dapat medal gak. Haha, ayat hipokrit juga wa ni.

Lately ni bizi sikit. Dah kurang dah masa wa nak blogwalking dan post ape-ape. Tapi, jari wa masih sentiasa  gatal nak update blog juga.

Bila start main bola ni, wa selalu teringat kenangan wa dengan member wa main bola dulu. Beb, kenangan dengan yu'all, tak boleh dibeli di mana-mana beb.

Dalam memory bola wa, takkan hilang dengan 2 gambar ni...

I call them , the lost...

Legendary of super team...


Share:

4 comments:

HonEyBuNNy berkata...

kenangan tetap xkan di lupakan kan kan...

biarpun sudah beranak cucu..hehe...

patut la lama xhupdate..

good luck..;-)

Mr feckry berkata...

tula yang eden sedang memikir

yatie's EPISODE berkata...

kenangan berharga. gambar tu biar simpan sampai ke anak cucu cicit. hekhek

Mr feckry berkata...

yatie, wa dah laminate dah