Langkau ke kandungan utama

Saper setuju awok bakor food court kat precint 8?

                                            Pak Anuari Joko-salah satu lagend, tapi hati cute

Hujung minggu ni perit wa rasa. Kesengsaraan yang wa alami tu membuatkan hampir memusnahkan syoknye hujung minggu.

Hari Jumaat, wa di landa food poisonning. Cakap melayunya, keracunan makanan. Siap pakej dengan demam panas gile. Wa kalau demam memang akan jadi demam panas. Agaknya masa tu badan gua tak boleh tampung kot. Ni semua gara-gara gua makan nasi campur dekat food court presint 8 tu. Kalau ikut hati, wa nak bakor je kedai dia.

Bukan cirit beret je tau, demam panas yang melampau sekali. Mana tahan bai. Nasib la nono ada. Sian dia jage wa. Banyak kali kena bangun pagi2. Tak merungut langsung.

Lepas kes ni, wa jadi seriyau nak makan kat luar. Minta nono masak je la.

Wa dapat detect sakit foof posoinning wa ni sebab makan nasi kat precint 8 sebab , pagi tu wa muntah banyak. Semua yang wa muntah adalah apa yang wa makan. Nasib gua muntah. Sebab wa muntah la sakit wa ni beransur baik.


Wa kira start dari pukul 3 hari jumaat tu, samapai pukul 12 tgh ari hari sabtu, wa masuk toilet adalah dalam 30 kali. Sampai dah tak ada isi nak keluar. Yang keluar semua air.

Geram gua dengan kedai tu.

Ulasan

Ardini Humaira berkata…
ngeeee buleh slim kalo kuakan segala yang dimakan tu cemni.. :D
HonEyBuNNy berkata…
tu dia...sampai 30 kali masuk bilik air....

parah neh...hehe

minta ja Nono masak..lagi sedap..;-)
kekekekek! pil chikitiaummmm pelis..
huhuhu.. bahaya tu. tak pegi spital ker??
delarocha berkata…
ishhh..ntah ape la yg tukang masak tu letak yeeee
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Paling malas lah kluar masuk kluar masuk tandas...last2 standby je dalam toilet (><)

Take Care...
Fida Husain berkata…
ngeeee. then, kenalah kurangkan pergi sana ye tak :)
kechixx berkata…
semoga cepat sembuh oke!;)

makan kat umah lebih selamat bro;)

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…