Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 31 Mei 2011

Ah kedekut ilmu la!


Ada orang, bila tanya sikit rahsia. pastu bila minta ajar, dia nak caj.

Memang kedekut ilmu. Satu wa cakap wei, dalam kubur salah satu yang di bawa adalah ilmu yang berma'anfaat yang di amalkan secara berterusan. Yang nak kemut sangat bila orang minta ajar ni kenapa?

Sabda Rasulullah SAW, yang di riwayatkan oleh Abu Hurairah RA:

"Sesiapa yang ditanyakan tentang sesuatu ilmu yang diamalkannya (yang dimilikinya), kemudian dia menyembunyukan ilmu itu , dia akan direjam pada hari kiamat dengan rejaman api neraka"

Ha, camne nak jawab tu...?

(ai banyak pula wa post hari ni)
Share:

2 comments:

enyheartsdiamond berkata...

kalau nak share, meyh share rahsia kat my secret wish contest hehe.. tengok kat sidebar blog gua eyh:))

http://www.facebook.com/pages/Almari-Si-Pari-Pari-The-Fairys-Closet/145033855565960

alinac lover berkata...

OH BTOL2~ YONG XSUKA JGK ORG MCM TU..YONG SLALU PK NK SHARE JE ILMU SBB BOLE DPT PAHALA BERTERUSAN