Menulis Bukan Kerna Nama

Sabtu, 23 Julai 2011

Perbuatan hari sabtu


Hari ni lagi seminggu nak puasa.

Shopping complex masih tak berapa penuh , sebab minggu adalah minggu tersengket bagi manusia yang makan gaji macam wa.

Tapi wa ingat bawa bini wa pergi giant, cari barang-barang nak buat kuih raya la. Nak buat kuih almond london. Yes, kuih peberet wa dari kecik. Gua ingat kalau bini wa buat kuih ni esok , proses nak siapkan maybe dalam 2 or 3 hari. Mesti sebelum puasa siap.

Dengan yakin wa rasa kuih tu tak boleh bertahan sampai raya nanti, sebab gua akan mengigit almond london tu sehebat mungkin. Tak caye tengok la nanti.
Share:

11 comments:

cik ayin berkata...

kueh raya la..

Nazatul shima berkata...

wah..awalnye bini ko buat kuey raye? poose pn blum lg nih,.eheee

ILA HonEyBuNNy berkata...

uwawwaw..

kalau macam tu..kena buat banyal2 la kueh raya almond london tu..hehe

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

jarang kuih ni dpt di simpan lama.. kalau utk raya pun confirm abis dulu masa raya berbanding kuih muih lain

GnieSyazni berkata...

haha biasa la tu..kalai almond london buat awal2 mmg tak sempat nak raya la

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

wahhhhh best2.. almond london pon kueh peberet mak jugak tu..

HLiza berkata...

Nak order..malas nak beli kat sini..nak free..

enyheartsdiamond berkata...

hahaaa! kalau cmtu, kena buat pada penghujung puasa lah ;)

AcikTanpaNama berkata...

siap je terus habis.percayala

embun d tengah malam berkata...

kalau mcm tu kena wat banyak banyak la

misz molecule berkata...

mak aiiii..lapar