Menulis Bukan Kerna Nama

Ahad, 14 Ogos 2011

Gua dah jumpa fomula hilang ngantuk

Hari tu kan wa kate, wa asek ngantuk je kan bile nak pi teraweh.

Wa cari care macam mana nak elak ngantuk masa teraweh. Serius beb, ramadhan ni sekali je setahun. Kalau lu terlepas tahun ni, tahun depan belum tau lu boleh jumpa lagi dengan bulan ramadhan. Sebab tu wa macam iye2 nau nak cari formula kasi hilang ngantuk.

Banyak beb yang bagi cadangan. Thanks la, semoga mereka yang bagi cadangan Allah lipat kaligandakan pahala mereka.

Tapi wa ni suka makan banyak masa buka. Nafsu mase tu macam kerbau la katekan. Maklum la, tengah hari wa main gym. Tu yang bile masabuka tu wa dah lewai gile. Jangan terkejut wa main gym mase bulan puasa dan tengah hari pulak tu.

Ok ape tekniknya?

Mudah, sangan mudah. Lu orang perlukan sikit je ayaq kosong. Dan lu orang perlu tahu ayat kursi.


Ni ha ayat kursi.

Ok, formula gua pakai untuk hilang ngantuk ek. Cara wa buat macam ni.

1- Baca bismillah
2- Baca ayat LAA TA'KHUDZUHUU SINATUW WA LAA NAUUM yang maknanya;  tidak mengantuk dan tidak tidur sebanyak 3x.


3- Tiup pada air , pastu minum air tu sampai habis. Yakin pada Allah yang kita tak akan mengantuk.(ini yang penting)


Wa tak buat pada ayar asam boi atau air bandung cincau atau yang berkaler lain. Sebab air yang baik adalah air mineral. Terpulang pada lu nak minum seteguk atau nak minum sebaldi. Janji air yang lu dah baca tu lu minum. 


Alhamdulillah  formula ni berkesan pada gua. Powerkan ayat quran ni. Maunye tidak, mukjizat nabi Muhammad s.a.w tu. 
Share:

12 comments:

embun d tengah malam berkata...

ok..kau dah leh join aku pegi joging plak..jom!!!hehehhee

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

bagus berkongsi tips ni dgn org lain

Amirah Suhana berkata...

nice !boleh la praktikkan :) heeee

Wyne @ Mouren Mauve berkata...

Bro, mmg kalu part baca doa tu buat hilang mengantuk. Nice sharing you buat sbb time2 bulan puasa mcm ni cepat rasa penat.

p/s nak bagitau kat boss I lah sbb dia seringkali terasa penat w/pun I dah bantu separuh kerja nya (^^)

Nazatul shima berkata...

bagusnyee... dh jumpe formula...ak pinjam frmula ni ok..:)

GnieSyazni berkata...

thanks for the tips =) bolehla guna..dpt pahala awk =)

enyheartsdiamond berkata...

kalau mengantuk, gua mmg amek air masak ;)

aku Xske menulis berkata...

Wa lu wa lu...tp share ayat Quran. Alhamdulillah. (",) bru ar rokers yg sbna. Hahah!

aku Xske menulis berkata...

Wa lu wa lu...tp share ayat Quran. Alhamdulillah. (",) bru ar rokers yg sbna. Hahah!

aku Xske menulis berkata...

Wa lu wa lu...tp share ayat Quran. Alhamdulillah. (",) bru ar rokers yg sbna. Hahah!

azizahamin berkata...

jazaakallah. .

azizahamin berkata...

jazaakallah. .