Langkau ke kandungan utama

Gambar pre weading tu perlu ke?

Dah jadi tren ke gambar pre weadding ni?

Wa tengok, kat facebook banyak gile yang buat camtu. Kalau dah dalam facebaook dah comfirm2 la kengkawan gua.

Bukan wa nak bebel lebih pasal dorang amek, duit dorang la kan. Tapi wa risau trend ni pada cam tak elok je. Andai takdir Allah dorang tak jadi kahwin, apa agaknya kesannya nanti. Amek gambar majlis sudah la. Tak perlu kot untuk amek gambar pre-pre ni. Nanti dah kahwin amek la gambar puas-puas.

Camner boleh terfikir pasal ni. Sebab wa teringat peristiwa semalam. Member wa baru tunang, pastu wa photoshoot cam tu.

Pastu ade la salah sorang staffmate gua yang dah nak pencen tengok kat Facebook member wa. Apa lagi, merah telinga je la member wa kene kata-kata semangat daripada makcik tu.

Tergelak gua masa tu. Orang lame ni kalau sound memang banyak betulnya, tapi pedas!

Ulasan

YanaMIB berkata…
aku pn br tau pre weds ni haram pas tgk video UIA..http://www.youtube.com/watch?v=V5PBnF9tIg4 =.=
den amik gambo pun masa kawen jo.. pre2 ni tak sempat nak pk.. keadaan & situasi masa tu amatlah tidak mengizinkan. Alhamdulillah.. jugak la sebab tak terlibat dalam acara pre pre yang tak free ni.. kekekekeke
intan.maisarah berkata…
tak berapa setuju dengan sesi photo shoot pre wedding. setuju dengan kata2 makcik tu
delarocha berkata…
dah mcm2 cara org buat untuk kenangan kawen diorg... yg pasti cost makin melambung klu nak follow semua.. huhu
ILA HonEyBuNNy berkata…
okeh...

xmau buat la pre wedding..ngeh3

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…