Langkau ke kandungan utama

Di hening malam

Last night...malam tadi.

Geng Ag ke parlimen untuk kerja-kerja akhir bajet Negara. Kire-kire dah tiap-tiap tahun pergi. Best memang best. Walaupun setiap tahun pergi sana dan buat benda yang sama. Pada gua tu dah macam perayaan dah.

Ye la , setahun buat kerja dan hasilnya untuk dipersembahkan kepada wakil-wakil rakyat.

 
Lame juga gua tak tengok pemandangan KL di larut malam sejak kawen ni. KL macam biasa, tak banyak berubah. Yang berubah cuma manusia. Manusia je yang sentiasa berubah. Setiap kali ada azam dan perancangan mereka pasti berubah.

Same la gua yang menulis ni.

Snap sikit gambar kat meja ahli parlimen.

My Idol seorang ulama' yang berjuang di pentas politik
Populis politician but 'berani'

my hometown!

Reform princess
Tak pernah bercita-cita jadi wakil rakyat. Saja je nak rase semangat mereka-mereka ni. Setiap nama yang tertera ini ada cite-cite dan impian orang yang mereka wakili tu.

Eh gua ambil gambar kat pembangkang je ek, Nampak sangat gua sokong dorang. Interested je dengan style perjuangan depa ni. Ada satu antara yang gua sokong. Tok guru tu la. Sebab tu gua jadikan die idola. Xnak cerita pasal die..cuma satu je, Al-quran yang angkat die jadi macam tu. Tu yang gua kagum.

Ok kerja sudah setel! Now is makan time! Epy bawa pi pekena sup kambing kat jalan doraisamy. Cis lembah maksiat rupanya jalan tu.

Nasib sup die power!

 
 
Sup Kambing

Lame juga gua tak post kat blog ni panjang-panjang. Ingat gua dah tak berbloging lagi. Tapi kengkadang tu gian juga nk menulis. Kire masih lagi blogger la gua ni. Walaupun zaman blog sekarang ni dah tak macam dulu, tapi kalau hati ni nak menulis..satu kepuasan bila dapat melampiaskan tulisan dari hatinya.

Hopefully ade good news yang satu Malaysia tunggu petang ni dari meja perbentang bajet belanjawan bagi tahun 2015 ni.

Let us pray to Allah for our future!

istajiblakum dua ana ya rabb!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…