Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 10 Julai 2009

aku buat bende yang aku tak minat

Dulu aku selalu mengelak untuk buat bende yang tak minat. Esok ade sukan treasury. Pesta! Pesta..!

Tapi yang tak best, aku memakse diri aku masuk bende yang aku tak minat. Lontar peluru dan Tarik tali. Memang sejak azali lagi aku tak minat dengan olahraga. Dulu kat sekolah, semua sukan aku masuk yang berpasukan. Bola, hoki, bola baling, ragbi dan macam-macam lagi.

Ape aku buat nih! Shit!

Lontar pluru tu aku main sekali je, mase form 1. Tu pun macam haram. Lepas tu setahu aku masuk olah raga pun lumbe lari. Pastu lontar peluru tu memang aku tak pandang. Sebab acara tu aku rase untuk orang gemuk.
ya la..kalau tengok champ lontar peluru pun memang gemuk..mungkin aku ni pun dah masuk kategori tu kot..

Aku ingat lagii mase aku main lontar peluru tu aku rase cam bodoh je. Takde faedah pun. Macam ambil batu pastu baling. Sukan ke tu. Tapi hari ni aku buat lagi.

Tarik tali ok, aku fun sebab bende tu berpasukan. Cambest je.

Huhu..mase aku wat posting ni, aku patut pegi raptai, tapi aku tak pegi pasal memang tak minat.

Lagi pun hari ni aku rase macam suram je..tawar..takde rase...huhu..




Share:

2 comments:

HLiza berkata...

Paham2le nape ko kena lontar peluru..takkan tak paham kot..

HLiza berkata...

Apa la pakdik ni!

Lontar peluru tak semestinya untuk orang gemuk. Kawan2 Iqa yang kurus kering semuanya pas.Iqa tak pas. berat.....