Langkau ke kandungan utama

Pelik

Dengan happynya aku pergi cari port untuk makan tengah hari aku. Nampak signboard KFC bersinar-sinar kat atas kepala.

"Makan Colonel Chicken Rice ni sedap gak kan,"bisik nafsu perutku.

Jadi aku ambil keputusan makan kat KFC 24 jam kat equine. Dengan semangat kelaparan nak makan ni, aku beratur dengan penu kesabaran. Toleh sana dan sini menjadi hiburan aku masa que kat kaunter.

" How many long i have to wait?" kata arabian sebelah aku. Aik cam ade hal je. Awek kaunter yang belah arabian ni pulak layan cam tak belajar budaya timur. Kot ye pun senyum la sikit. Jangan le masam je. Cam tak nak kerje plak.

Aku pun memperdulikan karenah manusia di sekeliling aku sambil menunggu turn yang belum sampai. Mana nak sampai, cashier kat tempat aku plak jalan ambil meal macam tengah posing untu pertandingan model.

"Makan sini cik?" sampai turn aku.

"Colonel chicken rice satu, x meal twister ngan air ice lemon tea," sambil senyum dengan keperibadian timur aku mengorder.

"Spicy ke Original?" tanya lagi kat aku.

"Spicy la,"pendek je aku jawab.

"Spicy tinggal 4 ketul je cik, tu pun dah ade orang amik,"penjelasan yang tak best dari cashier tu.

"Lama lagi tak nak tunggu,"tanya ku lagi.

"Tak tau la bila boleh siap," bodoh tak jawapan cashier tu. Kalau aku la manager KFC tu , tula jadi hari last die keje kat situ.

"Nono, jom pi KFC JJ jela..",benda yang sepatutnya kau buat dari tadi.

Nasib KFC kat JJ tu ok dan best je layanan die. Sehingga menjilat jari. Tapi, peliknya tiket parking kereta JJ hilang! Sehingga sekarang aku masih sangsi, kemanakah tiket tu pergi. Agak mustahil kalau dia tercicir.

Mungkin terkena badi aku ni..mase cari tiket tadi aku terpandang poster lembing awang pulang ke dayang..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…