Menulis Bukan Kerna Nama

Rabu, 7 Oktober 2009

Raya di SPP

Bak kata orang, selagi tak cukup 30 hari syawal, selagi tu kita kene baraya. Semalam Seksyen Perakaunan Persekutuan ( Dept aku keje ) menganjurkan open house raya. Cambest kan..sebab ni pengalaman 1st aku.

Disebabkan aku belum lagi berbini, aku cuma peruntukkan pinggan sudu dan garpu. Benda paling mudah la kan. Tapi alkisahnya.. aku cari sampai 3 daerah baru jumpa.

Pergi tesco kajang habis, econsave kajang habis. Last2 aku pergi alamanda baru jumpa pinggan. Tapi garpu tak cukup. Ni mesti sebab dah terlampau banyak open house didunia ni. Nak taknak aku kene cari juga.




Inilah cebisan suasana sambutan hari raya kat SPP. Biasalah, aweks je yang suka pose amek gambar. Bukan bermakna aku suka amik gamabr awek. Yang lelaki termasuk aku semua nak cover macho.

Tapi lepas makan semua menyerlahkan perut masing-masing yang membuncit..haha..Esok sambutan untuk satu BPOPA pula. Semakin nak habis raya, semakin banyak pula jemputan open house.

Anyway semalam aku dah start pergi gym..ni yang sakit2 badan aku..
Share:

2 comments:

HLiza berkata...

Aweks dan makanan..tu aje yg along nampak..

vidadarisakura berkata...

i laike open house.hee