Menulis Bukan Kerna Nama

Sabtu, 23 Januari 2010

Orange County

Satu-satunya cerita yang aku layan kat astro channel Starmovies satu ketika dulu.

Bukan aku nak story pasal cerita ni. Walaupun dalam pc aku ada drama siri ni season 1 and 4, tapi sumpah aku tak pernah sempat nak layan.

Semalam cita-cita aku tercapai nak tengok papadom. Lepas aku tengok cerita tu, aku rasa menyesal gila tak tengok dekat wayang. Dah lama aku tak teresak-esak disebabkan layan movie. Tapi sebab papadom, mata aku dengan spontan mengeluarkan sesuatu yang di panggil air.

Lu memang dahsyat la afdlin!

Aku rasa kalau aku dapat anak perempuan, then tunggal pula tu aku akan buat sama macam Dom buat. Bapak touching giler ada seorang bapa yang sanggup menyamar jadi pekebun. Shit, adakah seorang bapa perlu jadi begitu?

Wajib! just for make sure anaknya selamat.

Sekarang baru aku faham, kenapa tuan haji Ismail bagai nak gila pertahankan anak dia 12 tahun lepas. Cerita pasal tuan haji Ismail ni tak ada kaitan dengan cerita papadom.

Mesej aku untuk WSR pasal tuan haji Ismail tu bapa dia," budak kecik, hang kena tengok cerita ni,"

Salah satu sebab aku agak touching tengok cerita tu sebab, afdlin betul-betul ketengahkan tanggungjawab sebenar seorang manusia di panggil lelaki. Kena berkorban untuk keluarga.

Cerita tu ada kesinambongan dengan cerita aku hari ni.

Hari ni aku pergi kursus. Kursus ni bukan kursus blog party kat JB. Di sebabkan kursus ni juga aku terpaksa menolok pelawaan budak office aku untuk main tournement futsal open Putrajaya. Kursus ni juga pada aku adalah wajib pergi untuk semua umat Islam.

Kursus ni menekankan supaya aku harus banyak bersabar dan kena kuat beribadat. Kursus apa ni? Dah la mengantuk dengar penceramah tu membebel.

Kursus Penghalalan Hubungan Kelamin.
Share:

7 comments:

HLiza berkata...

Baru beli VCD dia gak..along pun baru dua tiga minit dah melalak tengok cite ni..

hans berkata...

papadom memang best kan

amirahsyuhada berkata...

naper acik tak rasa apa2 pun tengok filem ni??

embun d tengah malam berkata...

papadom the best

Bejerd In Da House berkata...

mane lu tau???

~W..S..R..~ berkata...

Budak kecik??!!

Syabas... dah pegi kursus tu tak lama lagi ker???

Mr feckry berkata...

along, teruskan melalak temhok cerita tu..

hans, serius beb. memang best

acik, ko memang tak ade perasaan.

embun, layan kan citer ni.

bejerd, gua tau la..

wsr, lame lagi la..