Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 11 Februari 2010

always be there

Maher Zain- seorang pemuda berasal dari Stockholm, Sweden. Beliau merupakan saudara baru di dalam Ugama Islam. Aku rasa cam perlu jer share lagu ni dengan korang yang baca blog ni.

Lantakla korang nak kata, " ape hal pula layan nasyid ni..cam poyo je.."

Kalau korang ada terdetik kat hati untuk cakap cam tu, aku nasihat denga dulu.

Serius shit, aku bukan nak berlagak alim. Tapi takkan setakat dengar lagu nasyid macam ni dah boleh claim jadi alim?

Kat sini aku share dengan korang lirik dan clip lagu ni. Hopefully korang dapat beri masa dan hayati lirik lagu ni. Aku rasa part paling sayu kat lagu ni kat lirik ni.

Lirik ni betul-betul mengajak kita supaya banyak bersabar dan sentiasa berdoa pada Allah.

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As He promises to you
He’ll always be there
To bless us with His love and His mercy coz
As He promises to you
He’ll always be there

Cuba faham betul-betul..kalau tak tersentuh tak tahu la. Pada mereka-mereka yang tengah sesak atau susah, korang akan tenang bila faham lirik ni. Sabar itu separuh dari iman..

Jom click!



Allahuakbar…

If you ask me about Allah
And what I know about it
I’ll answer will be .....

It’s everything about Allah
The pure love to our soul
Who have created you and me,
The heaven and whole universe
The One that made us hold and free
The Guardian of His True believers

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As He promises to you
He’ll always be there
To bless us with His love and His mercy coz
As He promises to you
He’ll always be there

He’s always watching us, guiding us
And He knows what’s in our little heart
So when you lose your way to Allah
You should turn
As He promises to you He’ll always be there ...

Could bring the sun from the darkness
Into the light
Subhanallah
Capable of everything
Should never feel afraid of anything
As long as we follow His guidance
All the way through a short time
We have in this life
Soon it’ll all be over
And we’ll be in His heaven
And we’ll all be fined

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As He promises to you
He’ll always be there
To bless us with His love and His mercy coz
As He promises to you
He’ll always be there
He’s always watching us, guiding us
And He knows what’s in our little Heart
So when you lose your way to Allah
You should turn
As He promises to you He’ll always be there

Allahuakbar

Harap korang suka lagu ni, dan dengar la ulang-ulang. Sebab sekurang-kurangnya sambil dengar lagu ni sempat juga kita sebut Allahuakbar.

Just for sharing..
Share:

4 comments:

~W..S..R..~ berkata...

best.. thanks...

Bejerd In Da House berkata...

insaf siot..sedey aku..

Mr feckry berkata...

bejerd:touching nampak..

Bejerd In Da House berkata...

:-(
sop..sop..sop..
tErAsE.. :p