Langkau ke kandungan utama

natural stronggest

Gambar kat atas adalah gambar gua masa kolej, gua nak wat motivet supaya boleh fit macam ni balik.


Semalam gua teringat cerita gua masa present subject islamic ape tah masa gua belaja dulu. Yang gua ingat die punya kod adalah HBU. Gua present pasal Islam Hadhari. Sebab masa tu tengah kecoh gila pasal Islam Hadhari.

Ustaz tanya gua," apa tujuan manusia dicipta berpasang-pasangan di ciptakan?"

Gua jawab," melahirkan zuriat."

Satu kelas gua gelak. Tapi gua cakap," pasal apa gelak? funny ke lahirkan zuriat?"

Sekarang gua dah kerja . Keliling gua ramai pemuda dan pemudi yang separuh tua tak kahwin lagi. Dan yang memelikkan gua dia tak ada aweks or balaks .

Lalu gua buat reserch tentang perkara ini. Ini sebenarnya masalah besar tau. Sebab, umat Islam sekarang telah kurang melahirkan zuriat. Maknanya semakin kurang baka Islam. Lebih menakutkan zuriat orang kafir lahir lebih dari tiga kali ganda lebih ramai dari baka umat Islam.

Lu orang tak percaya? Tanya mana-mana pakar atau Ustaz, penganut kristian merupakan paling ramai di dunia ni. See...masalah ni tak besar ke?

More numbers, means more strengthnes!(betul ke ejaan aku)

Ini satu research. Bukan mainan. Ok gua balik ke pangkal jalan, zuriat mula datang dari hasil persetubuhan. Persetubuhan datang dari hasil hubungan lelaki dan perempuan. Persoalannya, zaman sekarang ramai perempuan tak kahwin dan antarnya mereka semua berkerjaya. So what the hell with men cannot tackle all that gurl?

Lagi yang sedih, lelaki banyak yang membujang dan tak kahwin lagi. Ya, lu boleh cakap ini semua hal jodoh. Ke yang tak kahwin ni sudah menolak jodoh sehingga tuhan tak nak bagi jodoh lagi. Ni pasal ego lah ni.

Gua ingat masalah ni jadi sebab, guys ni payah atau slow dalam nak tackle awek (bukan gua nak cakap gua pandai ye, juz kongsi tips saja). Ok, gua ada tips tackel awek.

1- Kelakar-perempuan suka ketawa.(Macam rozita Che Wan, berani lu try)
2-Suprise-bagi diorang teruja
3-romantik-lu pikir sendiri
4- nakal-baru cukup ramuannya

Bagi lelaki yang having problem with how to tackle awek, this is my opinion. Kalau lu nak try, try. And kalau menjadi lu jaga lu punya cinta elok-elok. Bro, yang gua bagi ni subjektif tau. Solat kena jaga. Tu penting. Doa, sebab apa-apa pun Allah yang bagi.

So pada guys or member gua yang masih solo dan ada masalah untuk mencari awek, lu try la 4 element ni. Gua pun tengah usaha untuk berkahwin. Do not know bila, tapi gua hope ALLAH will accept my doa.

Jap, gua nak tanya. Kalau 4 elemen yabg gua bagi ni digunakan untuk suami (thats mean guna samapai tua), agak2 ianya boleh tak mengurangkan kes penceraian ?

Ulasan

Billet-DOux berkata…
element tu kiut2 ne.. hehe. :)
Mr feckry berkata…
billet:penat pk tuh
Hazzy Ishak berkata…
aku suka yg klakar...
Mr feckry berkata…
hazzy:kalau kelakar je memanjang au mati akibat banyak gelak
aku nk yang....ntah la!!!aku takleh nak kata..tapi aku percaya..bila hati aku terasa..bila aku tgk sorang girl tu.aku melihat keindahan tuhan dia wajah dia..insyaallah aku kejar
Mr feckry berkata…
embun:so lu pk la sendiri
annfrendly berkata…
suke yang jujur dan tak gatai sane sini..hahahahaaa
Mr feckry berkata…
ann:jujur tu mesti la..tapi ni kira dia puny extra..
ada berkata…
tapi betul la.. tgk jugak solat.. kalo tak tinggal solat, tu mmg value tinggi.. hehehehe
Aus MeLankoLik berkata…
aku xsure , tapi aku rasa kalau buat semua tu pastu kite ikhlas tackle..
komfem dapat..
hahaha
HLiza berkata…
ape bende ko merepek ni dek..
::cdot the dot:: berkata…
ko try ngurat aku menggunakan 4 ramuan ko tuh..tgk ada tindak balas positif tak?
Mr feckry berkata…
ada:value tinggi ek..boleh carik tak?
Mr feckry berkata…
aus:useha tangga kejayaan
Mr feckry berkata…
hliza:orang tua jgn nyebok
Mr feckry berkata…
cdot:we will see...
Solehah berkata…
ramai yang prefer membujang...sebab perempuan sekarang kebanyakan lebih suka berdikari..kene desak pihak bertanggungjawab buat sesuatu la sebab ni hal besar sebenanrnya...
Mr feckry berkata…
soleha:desak sape ek
enyheartsdiamond berkata…
1,2,3,4

setuju!
hans berkata…
aku rasa umat islam ramai buat zuriat
tapi zuriat yg hasil daripada perkahwinan tak sah means terlanjur atau saja melanjurkan
tu la masalahnya skrg
aku p0m gel. gel sejati gitew~
Mr feckry berkata…
hans:tu le yang sedih
Mr feckry berkata…
mis lolly:yeke?..tau
Tanpa Nama berkata…
"we will see???"see ape 2??
soffya cik bulan berkata…
hu..mahu lagi kuruskah?
soffya cik bulan berkata…
eerm....
kalaulah lelaki ada yg cukup ramuan tu..ramai pula perempuan duk berebut kejar...:P

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…