Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 2 Februari 2010

new Hope!

1st aku nak ucapkan Subhanallah sebab tengok picture ni. Ini bukti kebesaran Allah s.w.t.
'
2nd aku nak jerit, Wow! Bulan 2 dalam tahun 2010.

Shit men! I'm getting old...!(aku tak percaya lagi)

Projek bulan dua. Projek ni aku nama sebagai ops ketaq. Kalau berjaya projek ni, separuh dari yang dirancang berhasil. Tunggu di akhir bulan ni kalau nak tahu resultnya.

Minggu lepas aku ambil cuti 2 hari. Campur saturday sunday pastu campur dengan hari wilayah kesemuanya cuti aku 5 hari. Puas aku bercuti. Tapi aku rasa cuma rehat 2 hari je. Aku balik Melaka khamis lepas. Aku cuba cari kawan-kawan aku, tapi nampak gaya semua bizi.


So aku habiskan masa dekat gym. Aku terkejut gym tu dah berwajah baru. Dulu kecik je, pastu tingkat atas je. Sekarang ni atas bawah dorang buat gym. Sempat aku berborak dengan uncle Jaya yang pernah jadi trainer aku dulu.Dah makin tua dah uncle tu.Dulu tengok kuat je.

Gym tu pun anak dia yang takeover sekarang. Banyak perubahan yang dia buat kat gym tu. Tapi aku rasa fees dah tentu up punya.

Tapi puas hati, sebab perlatan boleh dikatakan semuanya lengkap. Dorang offer aku protien lagi, tapi aku dah tak minat. Bahagian atas barang banyak. Cam dumble tu, memang banyak la kat bahagian atas.

So nak trainning guna manual style, kat atas tu memang cukup.

Bahagian bawah gym ni dulunya kedai makan. Tapi sekarang korang tengok sendiri. 100% berubah. Kebanyakan dorang letak machine. Bagus sebenarnya main mchine ni. Sebab lebih accurate. Kalau main besi guna manual, tangan kita selalunya gigil.

Sekarang cuma main untuk berpeluh je. Dua hari aku trainning kat Melaka, rasa memang berbeza dengan trainning kat putrajaya.

Sebab gym kat Melaka, tak ada aircond which is memang terbaik la untuk keluarkan peluh.

Kalau aku stay kat Melaka mesti aku continue jadi members kat situ. Member gym aku pun macam dah stop. Sebab aku tengok banyak muka baru je.

Ok, sekarang cerita kerja. Masa aku tulis ni aku baru masuk office. Tetiba member aku tanya," camne tunang hari tu?"

Kepala hotak, bila aku bertunang?
Share:

7 comments:

embun d tengah malam berkata...

bizi?budak2 ni watper

Mr feckry berkata...

kerja

Bejerd In Da House berkata...

lu cuti lame mesti dorg ingat lu betunang..kalo xde angin takkan pokok begoyang bro..

Mr feckry berkata...

kalau lembu langgar pokok agak2 goyang tak pokok tu

Tanpa Nama berkata...

bukan besday ko bulan 3 ke?

Mr feckry berkata...

Diam le.

Siti Nur Aminah berkata...

indahnya gambr awan tu