Langkau ke kandungan utama

new Hope!

1st aku nak ucapkan Subhanallah sebab tengok picture ni. Ini bukti kebesaran Allah s.w.t.
'
2nd aku nak jerit, Wow! Bulan 2 dalam tahun 2010.

Shit men! I'm getting old...!(aku tak percaya lagi)

Projek bulan dua. Projek ni aku nama sebagai ops ketaq. Kalau berjaya projek ni, separuh dari yang dirancang berhasil. Tunggu di akhir bulan ni kalau nak tahu resultnya.

Minggu lepas aku ambil cuti 2 hari. Campur saturday sunday pastu campur dengan hari wilayah kesemuanya cuti aku 5 hari. Puas aku bercuti. Tapi aku rasa cuma rehat 2 hari je. Aku balik Melaka khamis lepas. Aku cuba cari kawan-kawan aku, tapi nampak gaya semua bizi.


So aku habiskan masa dekat gym. Aku terkejut gym tu dah berwajah baru. Dulu kecik je, pastu tingkat atas je. Sekarang ni atas bawah dorang buat gym. Sempat aku berborak dengan uncle Jaya yang pernah jadi trainer aku dulu.Dah makin tua dah uncle tu.Dulu tengok kuat je.

Gym tu pun anak dia yang takeover sekarang. Banyak perubahan yang dia buat kat gym tu. Tapi aku rasa fees dah tentu up punya.

Tapi puas hati, sebab perlatan boleh dikatakan semuanya lengkap. Dorang offer aku protien lagi, tapi aku dah tak minat. Bahagian atas barang banyak. Cam dumble tu, memang banyak la kat bahagian atas.

So nak trainning guna manual style, kat atas tu memang cukup.

Bahagian bawah gym ni dulunya kedai makan. Tapi sekarang korang tengok sendiri. 100% berubah. Kebanyakan dorang letak machine. Bagus sebenarnya main mchine ni. Sebab lebih accurate. Kalau main besi guna manual, tangan kita selalunya gigil.

Sekarang cuma main untuk berpeluh je. Dua hari aku trainning kat Melaka, rasa memang berbeza dengan trainning kat putrajaya.

Sebab gym kat Melaka, tak ada aircond which is memang terbaik la untuk keluarkan peluh.

Kalau aku stay kat Melaka mesti aku continue jadi members kat situ. Member gym aku pun macam dah stop. Sebab aku tengok banyak muka baru je.

Ok, sekarang cerita kerja. Masa aku tulis ni aku baru masuk office. Tetiba member aku tanya," camne tunang hari tu?"

Kepala hotak, bila aku bertunang?

Ulasan

bizi?budak2 ni watper
Bejerd In Da House berkata…
lu cuti lame mesti dorg ingat lu betunang..kalo xde angin takkan pokok begoyang bro..
Mr feckry berkata…
kalau lembu langgar pokok agak2 goyang tak pokok tu
amirahsyuhada berkata…
bukan besday ko bulan 3 ke?
Siti Nur Aminah berkata…
indahnya gambr awan tu

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…