Langkau ke kandungan utama

Eat the tablet now!

1st, thank you kat ramdac cyber cafe kerana anda berjasa pada blog ini kerana telah menyecan gambar ni. Meh kite bagi tepuk pengakap untuk mereka.

Balik melaka, aku nampak almari yang belambak gambar lama-lama. So, sebelum cencorot membelek atau mengunyah album-album tu, aku belek dulu. Banyak giler gambar aku masa bebudak dulu.

Kenapa aku tunjuk gambar ni?

Ini adalah bukti di mana seorang budak lelaki yang comel dan cute lagi macho sedang dengan terhegeh-hegeh manja dengan kakaknya. Kalau ada sesiapa yang argue akan keakraban mereka, setelah dorang tengok paparan gambar ini pasti dorang akan gigit jari jiran mereka.

Ini kak filzah. Dia tengah buai aku sambil nyanyi lagu michle learns to rock. Tajuk dia 25 minit. Haha, lawak jer. Aku pun tak ingat dia nyanyi lagu apa. Sebab masa tu aku tengah cuak takut jatuh dari buaian tu.

Kalau korang nampak, tepi gambar tu ada tarikh gambar ni. Bulan 8 tahun 1988. Masa tu mahathir dah jadi Perdana Menteri Malaysia yang ke-4.

Lama kan masa dah berlalu. Sekarang kak filzah dah berfamily. Dan aku tengah bersiap-siap untuk berfamily.

Aku cuma nak cakap sikit je, terlalu istimewa masa terjumpa kak filzah kat mcD dulu. Macam jejak kasih. Memang tak boleh lupa kenangan tu. Its so memorable for me. Dan hari ni budak yang akak buai dalam gambar tu nak cakap," tak kira banyak mana lambakan tablet yang akak ada, akak kene makan."

"Sebab, anak-anak jalil sentiasa sayang pada kak Filzah."

Dan aku masih berharap situasi dalam gambar tu berulang kembali. Cuma persoalannya, mampukah kak filzah membuai aku yang semakin memberat ni. Takpe, aku tahu dia kuat.

Ulasan

~W..S..R..~ berkata…
kak filzah mungkin kuat tapi buaian tu kuat ke?
Mr feckry berkata…
kekuatan buaian tu bergantung pada pemberatnya.
amirahsyuhada berkata…
ko selalu camtu, buat aku yang keras hati ni sedih! Moga kak filzah akan sihat selalu. Dan, aku tak sanggup kata apa2, sebab kau tahu kan dalam situasi camni, aku lebih gemar diam, sebab aku tak tahu nak cakap apa.
Mr feckry berkata…
kalau, takkan aweks2 tak cair ngan ayat aku.haha

Catatan popular daripada blog ini

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…