Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 12 Februari 2010

Gong Xi Fa Choii

awek ni kata, " gong xi fa choi."-bukan awek Jet Lee

Sebelum aku membebel panjang-panjang, aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru Cina pada Mr Danny Ong. Sebab Danny ong ni jiran merangkap cikgu aku. Kalau dulu mesti aku dan member aku dengan muka tebal pergi minta ampow.

Haha! Memang tebal muka kitorang. Tapi biasanya Danny Ong tak pernak kecewakan kami. Sekurang-kurangnya kacang, air tin dan angpow comfirm dapat punya.

Okey..cerita banyak taknak..

Cuti raya cina ni aku pergi melancong ke Terengganu. Mesti korang kata ada significant aku nak ke sana.

Awek aku orang sana. Dan cuti raya cina aku pula ke sana. "Apa hal? Tak boleh ke?"

Kalau mngikut firasat bebduak office aku, aku akan ke sana atas alasan pertunangan. Tu cuma jangkaan dorang. Tapi biar aku perbetulkan sebelum ada yang tersilap buat andaian. Aku ke sana cuma bercuti. Bukan pergi meminang anak orang.

Actually aku terpaksa menangguhkan plan kitorang nak buat Istana mahligai. Sebab, aku rasa perlu di tangguhkan dulu. Walaupun sedikit harapan supaya ia menjadi tahun ini, tapi aku menyatakan awal-awal di sini ia terpaksa di tangguhkan.

Tangguh sampai bila?

Tempohnya akan aku beri tahu.

May be tahun ni aku belum lagi berkesempatan untuk tukar status. Dari bujang ke laki orang.

Cerita preparation nak pergi terengganu. Aku dah standby pamplet welcome to terengganu bebanyak. Sebab aku nak usha tempat-tempat yang cun-cun kat sana. Dari kecik aku selalu bayangkan Terenganu tu best je. Maklumlah dah lama gila tak pergi.

Seruisly aku akan jumpa family awek aku. So memang awal-awal aku dah beli kamus loghat terengganu. Sebab, faham-faham la aku ni bukan pandai cakap loghat terengganu. Mahu tercengang aku bila dorang cakap nanti.

Dulu hang tuah pernah ke Pahang seorang sebab nak tackle Tun Teja. Kali ni, cicit dia pula nak datang negeri Megat Terawis ni untuk tackle Nono.

Aku akan guna taktik hang tuah. Ala korang mesti pernah tengok cerita Hang Tuah lakonan P.Ramlee kan. Masa nak ngorat Tun Teja, dia ambil inang Tun Teja jadi mak angkat. So, aku akan guna taktik yang sama juga.

Kalau tok aku tu boleh buat, aku pun boleh buat.

Hopefully perjalanan aku ke sana akan membawa kenagan dan pengalaman yang best. Ini kali kedua pergi terengganu. Dulu pergi pun dengan rombongan sekolah.

" Jaga ko zul, bapa dia tunggu ko sambil asah parang," kata rasief bro sebelah meja aku.

Mesti korang kata," mamat ni perasan ke dia ni cicit hang tuah?"Terpulang kat korang. Yang pasti aku tahu.

Terengganu!!!!Tunggu!!!Aku cabar engaku!!

-ntry ni bukan nak cerita pasal awek-
Share:

14 comments:

Bejerd In Da House berkata...

orang kate..bukan aku kate..Sambil menyelam minum air..lu kalo menyelam jgn smp tenggelam bro..

Bejerd In Da House berkata...

wa kasi crdit untuk awek lu..

Mr feckry berkata...

mane lu tau ni gbr awek gua?

Tanpa Nama berkata...

la nper tak jadi plak tahun ni? benda baik jgn ditangguhkan beb

~W..S..R..~ berkata...

Selamat jalan & berhati-hati ketika memandu. Semoga semua berjalan dengan lancar.. Doa saya akan sentiasa mengelilingi usaha awak

Selamat bercuti & Gong Xi Fa Choi

;-)

Mr feckry berkata...

memang la..tapi kena tangguh juga

Mr feckry berkata...

terima kasih wsr..satu doa satu harapan..

embun d tengah malam berkata...

beli keropok lekor bebanyak

Mr feckry berkata...

embun..ko nak kopok ke?belum lagi rasa ketupat sotong..

HLiza berkata...

Nak pegi Ganu jugak..best tau..ahaks nape tu tak jadi kawin tahun ni.. takpe selamat duitku..

Mr feckry berkata...

best?

hans berkata...

awek mana dalam pic tu?
kimsalam dkt dia
tiba2 rasa tergoda
hahahaha

Mr feckry berkata...

lu kalau gua letak gambar awek terus tergoda..kalau gua letak gambar mak belakang rumah lu tak mau plak

embun d tengah malam berkata...

bila ko nak bagi ni ketupat sotong?hahahha