Langkau ke kandungan utama

Di henjut hingga merah lagi


Gua bagi tahu awal-awak..kalau gua tak post lebih dari seminggu maknanya gua pergi operate mata gua. Sakit mata gua semakin menjadi-jadi dan terus menjadi. Setelah gua di landa sakit mata di sebelah mata kiri, kini gua telah di serang sakit mata sebelah kanan.

Belum lagi baik, kini bertambah lagi. Ape kejadahnya ini semua?

Operatian gua akan di jalankan oleh seorang doktor yang bernama Dr Love. Beliau bagitau kat gua yang mata gua ni dalam keadaan bahaya. Lalu gua tanpa lengah dan lenggoh bertanya," Dr, cuba Dr terang, apakah bencana yang sedang menimpa ke atas diri saya ini?"

Dr Love menjawab," Lu ar..sudah terkena'nya gigitan'in spider'nya. Itu pasal'nya lu punya mata ooo..sudah ada spiderweb'innya...lain hari'nya..lu punya tangan'inn boleh lekat'nya sama itu dinding'innya..boleh panjat-panjat nanti'innya."

Gua duduk terdiam seribu bahasa.

Lalu gua membuka mulut dan menyusun kata untuk silat lidah bicara," Dr, saya sangat khawathir dengan keadaan yang menimpa akan diri saya ini. Apakah benar tidak ada jalan penyelesaian untuk ini semua?"

Dr Love jawab lagi soalan gua," gua ingat lu sudah boleh'nya pergi jumpa itu Arfa'innya."

"Arfa?" gua bingung.

"Ya la..apa lu terkejut'nya gua cakap'in itu arfa'innya?" tanya Dr Love padak wa

Gua geleng-geleng.

"Haiya...lu ada betui ka..tara tau itu arfa..?" tanya Dr Love pada wa lagi.

Gua pun jawab," ya la gua tak tau Dr, tak akan pula Cik Arfah bos gua kat Bendahari Negeri bahagian Seksyen Perakaunnan Persekutuan Bpopa di Jabatan Akuantan Negara Putrajaya tu?"

Dr Love menggeleng kepalanya tujuh belas kali. Kemuadia dia berbicara kembali dengan nada yang agak lemah lembut lagi penyayang," Arfah batik'innya lorrr....pergi buatnya itu kostume spidermen 3 punya'in..."

Dengan sepantas kilat gua melayangkan jurus 7 seni silat pukulan Sendeng Melaka ke arah Dr tu. Dia tidak sempat untuk membuat apa mahupun mengelak atau tunduk ke bawah meja kerana kepantasan luar biasa jurus yang gua lancarkan.

Kelihatan mata Dr tu sekarang lebih kurang sama dengan gua.

Ulasan

BeJeRd In-Da HoUsE berkata…
ape lu merepek ni bro..
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata…
jangan glockoma sudah..
terpedaya aku ngan gambar itu lelaki labah labah
gua doa lu chat
ko operation kat mana?
Mr feckry berkata…
bejerd: gua sakit mata la
Mr feckry berkata…
Brutal :tq
Mr feckry berkata…
Embun:kat kedai ah low
annfrendly berkata…
semoga cepat sembuh
Mr feckry berkata…
an:ni tengah berusaha la
ada berkata…
semoga cepat semboh.. sila makan carrot dengan banyak sekali
uLat cOmeL berkata…
adoiiiyaii...ni citer betul ke tak nie??huhuuuhhh...ade2 saje je
Mr feckry berkata…
ada:carrot..bagus ni .tq
Mr feckry berkata…
ulat: betul le cerita ni..
ElyaElmo berkata…
ha3...fantasi or reality ni???
Mr feckry berkata…
elya: dua2 pun iye
erK*


sila pakai eye mo ciptaan d0c l0lly.

gerenti berez.
Mr feckry berkata…
mis lolly...meh bagi ey mo tu

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…