Langkau ke kandungan utama

Ikane Solomon


Gua sakit mata. Dapat MC dua hari. Lepas sakit mata, gua demam pula. Kesiankan kat gua. Dah la minggu lepas gua batuk seminggu. "Kau ni lemah la Zul, asek sakit je," kata Abe pada gua.

Lalu gua menjawab," hari ni hari aku, esok lusa kena hari kau baru tahu."

Abe terus terdiam membisu seribu bahasa sambil bagi harddisk yang berisikan cerita 'Solomon Kane'. Pucuk dicita ulam mendatang. Gua memang dah tersangat bosan. Buka tv asyik ulangan konsert AF7 dengan raja lawak. So gua layan Solomon Kane.

Sebelum tengok, gua fikir, apa maknanya kane ni dalam bahasa melayu. Dulu Acik gua pernah cakap kane tu tongkat. Memandangkan dia seorang guru bahasa inggeris di sekolah menengah munshi abdullah batu berendam melaka yang sebelah sekolah tu ada petronas, so gua rasa gua perlu letak kepercayaan pada dia yang kane tu maknanya tongkat.

Lepas tengok cerita tu gua terus cakap, " hawau, kane tu nama orang la. Sebatang tongkat pun tak ada dalam cerita tu."

Meh gua ulas sikit cerita ek, alamak meggy gua dah kembang tak jadila. Pasni nak makan ubat. Lagi tak sempat. Korang pergi la tengok sendiri. Nanti korang buat ulasan sendiri.

Gua teringin nak pergi tengok Lisa Surihani isap tembakau cina kat V3.

Ulasan

.::WaNiE::. berkata…
haihh megi ko ni mmg potong line org okey

ok ok nanti aku tengok senirik
amirahsyuhada berkata…
woiiiiiiiiiiiiii.. Cane tu baru tongkat, tongkat rotan buat belasah orang, bila pulaklah acik kau tu cakap Kane tu tongkat, ko memang nak kena tongkat ngn aku ni. Lain kali cari ejaan tu betul2.
magie sudah kembang kalah la pulak..

..aku pun nk tengok gak la v3
enyheartsdiamond berkata…
laaaa..eny suka cita ala-ala epik ni..nk taw review dya!!!

please make it as simple as possible :)

and as soon as possible :))
uhhhhhhhhhhh tak minat HAHAHAHAHH !

romantic lawak seram boleh.

citer siyes2 gini takminattt. ngeee
Mr feckry berkata…
wanie: nape potong line
Mr feckry berkata…
amirah: mase ko cakap tu tak pulak ko bagi tau ejaannya
Mr feckry berkata…
embun:patut die menang
Mr feckry berkata…
eny: lebih kurang la kiter
Mr feckry berkata…
lolly:suke yang jiwang ek
y@n@ M!B berkata…
err bg sy la cite V3 xbest aa..hehe..
Mr feckry berkata…
yana: yeke..takpe biar saya usha dulu

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…