Langkau ke kandungan utama

Sport is over?

Sukan..tahun ni memang gua gile bersukan. Kalau gua review balik posting gua kat blog, memang banyak story pasal sukan.

Gua pun tak tahu la kenapa tahun ni gua boleh jadi aktif yang teramat sangat dengan sukan. So gua saja nak usha balik kenangan gua dengan sukan.

Inilah tournement yang gua rasa terakhir untuk tahun 2010 ni. Tarik tali peringkat Kementerian Kewangan. Gua dapat johan.

Acara tarik tali peringkat sukan perbendaharaan Malaysia. Team gua masa ni cuma dapat no 2. Tapi kira puas hatila sebab dapat masuk final.

Team bola treasury. Gua agak terperanjat sebab gua telah dipilih untuk mewakili jabatan gua dalam bola sepak. Maklumla, gua dah lama tak main. Skill pun dah pudar. Tapi ok la.

Pengalaman sentiasa membantu. Game ni hanya peringkat kumpulan saja pencapaiannya.

Ini kenangan masa tournemnt tarik tali mewakili masjid bandar baru puchong. Kalau tak silap gua, ni adalah game tarik tali pertama untuk gua dalam tahun ni.

Champ juga gua masa ni.

Ini pula kenangan masa masuk tournemnt rentap futsal kosmo. Gua rasa 1st time masuk tournement futsal yang terbesar. Bayangkan la, hampir 70000 team main. Team gua? haus di peringkat kumpulan je masa ni.

Ok la, dapat pengalaman juga.

Ini kenangan masa pertandingan Mr fitnest. Gua rasa ni paling best. Walaupun kalah, gua rasa puas hati. Sebab, dah bertahun gua main gym, tapi ni adalah tournement 1st gua masuk yang melibatkan gym. So gua rasa gua akan masuk lagi game2 yang macam ni tahun depan.

Serius, best dan seronok dengan sukan. Rasanya macam tak puas lagi. Memandangkan bulan ramadhan dah nak dekat ni, so no more for tournemnt lagi. Lepas raya gua dah sibuk nak buat persiapan untuk kawen pula.

Sebab tu gua letak full stop awal-awal sekarang. Tahun depan, gua akan kembali lagi. Maybe lebih banyak lagi tournement yang gua akan masuk.

Maybe orang ingat gua akan stop training. Sorry, gua tak akan stop. Bulan puasa pun gua pergi gym. Macam mana training gua masa puasa nanti, gua akan story masa puasa punya posting.

Ulasan

POSH76 berkata…
bagus2 rajinnyer bersukan hehe
Mr feckry berkata…
posh76:majulah sukan untuk gua
y@n@ M!B berkata…
sy da lama xbersukan..gi check kesihatan mmg otot xkuat..haha..

nk exercise kt rmh amatlah mls..bila teringt je wat la push up ke, sit up ke layback..haha *ada ke?*
Mr feckry berkata…
yana:oooo..bahaye tu..kene bersukan
Mr feckry berkata…
hliza:jeles nape?
tarik banggggg tarik *pom2 gurl :P
Syida Shukor berkata…
bagus nya u . sebab i sekarang dah stop main sport tehee
::cdot the dot:: berkata…
selamat utk lu...sukan la byk2..bkn utk org lain..utk bakal bini lu jugak..
HonEyBuNNy berkata…
xa...sukan bagus untk kesihatan...heheh
Mr feckry berkata…
miss lolly:wah ada pom pom gurl..tq2
Mr feckry berkata…
syda:usia tidk menghalang kiter bersukan
Mr feckry berkata…
cdot:Ade maksud tersirat ke
Mr feckry berkata…
honey:btul2
Anne Boleyn berkata…
salam..

lama dah tak datang blog ni since kita cuti dari berblogging selama 2 minggu. huhu

bro..majulah sukan untuk negara. lu ni mesti tak de sakit pape. dah aktif besukan kan. :) keep it up!


p/s: jom baca entry MTV Worldstage jom. :)
Mr feckry berkata…
ann:gua pun ade sakit lo...sakit kapla

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…