Menulis Bukan Kerna Nama

Jumaat, 6 Ogos 2010

Sport is over?

Sukan..tahun ni memang gua gile bersukan. Kalau gua review balik posting gua kat blog, memang banyak story pasal sukan.

Gua pun tak tahu la kenapa tahun ni gua boleh jadi aktif yang teramat sangat dengan sukan. So gua saja nak usha balik kenangan gua dengan sukan.

Inilah tournement yang gua rasa terakhir untuk tahun 2010 ni. Tarik tali peringkat Kementerian Kewangan. Gua dapat johan.

Acara tarik tali peringkat sukan perbendaharaan Malaysia. Team gua masa ni cuma dapat no 2. Tapi kira puas hatila sebab dapat masuk final.

Team bola treasury. Gua agak terperanjat sebab gua telah dipilih untuk mewakili jabatan gua dalam bola sepak. Maklumla, gua dah lama tak main. Skill pun dah pudar. Tapi ok la.

Pengalaman sentiasa membantu. Game ni hanya peringkat kumpulan saja pencapaiannya.

Ini kenangan masa tournemnt tarik tali mewakili masjid bandar baru puchong. Kalau tak silap gua, ni adalah game tarik tali pertama untuk gua dalam tahun ni.

Champ juga gua masa ni.

Ini pula kenangan masa masuk tournemnt rentap futsal kosmo. Gua rasa 1st time masuk tournement futsal yang terbesar. Bayangkan la, hampir 70000 team main. Team gua? haus di peringkat kumpulan je masa ni.

Ok la, dapat pengalaman juga.

Ini kenangan masa pertandingan Mr fitnest. Gua rasa ni paling best. Walaupun kalah, gua rasa puas hati. Sebab, dah bertahun gua main gym, tapi ni adalah tournement 1st gua masuk yang melibatkan gym. So gua rasa gua akan masuk lagi game2 yang macam ni tahun depan.

Serius, best dan seronok dengan sukan. Rasanya macam tak puas lagi. Memandangkan bulan ramadhan dah nak dekat ni, so no more for tournemnt lagi. Lepas raya gua dah sibuk nak buat persiapan untuk kawen pula.

Sebab tu gua letak full stop awal-awal sekarang. Tahun depan, gua akan kembali lagi. Maybe lebih banyak lagi tournement yang gua akan masuk.

Maybe orang ingat gua akan stop training. Sorry, gua tak akan stop. Bulan puasa pun gua pergi gym. Macam mana training gua masa puasa nanti, gua akan story masa puasa punya posting.
Share:

16 comments:

POSH76 berkata...

bagus2 rajinnyer bersukan hehe

Mr feckry berkata...

posh76:majulah sukan untuk gua

y@n@ M!B berkata...

sy da lama xbersukan..gi check kesihatan mmg otot xkuat..haha..

nk exercise kt rmh amatlah mls..bila teringt je wat la push up ke, sit up ke layback..haha *ada ke?*

Mr feckry berkata...

yana:oooo..bahaye tu..kene bersukan

HLiza berkata...

jeles

Mr feckry berkata...

hliza:jeles nape?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

tarik banggggg tarik *pom2 gurl :P

Syida Shukor berkata...

bagus nya u . sebab i sekarang dah stop main sport tehee

::cdot the dot:: berkata...

selamat utk lu...sukan la byk2..bkn utk org lain..utk bakal bini lu jugak..

HonEyBuNNy berkata...

xa...sukan bagus untk kesihatan...heheh

Mr feckry berkata...

miss lolly:wah ada pom pom gurl..tq2

Mr feckry berkata...

syda:usia tidk menghalang kiter bersukan

Mr feckry berkata...

cdot:Ade maksud tersirat ke

Mr feckry berkata...

honey:btul2

Anne Boleyn berkata...

salam..

lama dah tak datang blog ni since kita cuti dari berblogging selama 2 minggu. huhu

bro..majulah sukan untuk negara. lu ni mesti tak de sakit pape. dah aktif besukan kan. :) keep it up!


p/s: jom baca entry MTV Worldstage jom. :)

Mr feckry berkata...

ann:gua pun ade sakit lo...sakit kapla