Langkau ke kandungan utama

Usia dan jantina buat terbatas ke?


Lu orang nampak ini gambar?

Apa lu orang pikir? gua gatal suka tengok body pompuan macam ni?Otak lu. Gua cuma nak tunjuk pada mereka-mereka yang cakap dirinya dah tak boleh bersukan. Lebih-lebih lagi gurl yang dah mula berumur.

Jantan pun lebih kurang. Masa terluang dibiarkan saja untu melengkau atas katil. Kalau boleh ahad tu, di gunakan sebaik mungkin oleh mereka untuk melengkau di atas katil. Itulah yang di namakan pemalas nak mampus.

Nanti bila umur baru masuk 40 sibuk datang hospital, sakit jantung la, kencing manis la, darah tinggi la. Makan macam anak jin. Bersukan jauh sekali.

Kita sebenarnya boleh pilih untuk hidup sihat. Kenapa kita pilih untuk mati cepat akibat pemalas?

Pada gua, sukan dapat jadikan kita manusia yang berkeyakinan tinggi. Buat apa pun confident. Kawan pun ramai.

So pada yang perasa dah tua, tidak kire lelaki atau pun wanita jangan stop bersukan. Memang betul kita mungkin tak mampu wakil negara untuk sukan. Tapi apa salahnya kita bersukan untuk kebaikan diri sendiri.

Kalau sibuk di jadikan alasan,tidur tu masih dikira sibuk ke?

Ulasan

annfrendly berkata…
errrrkk..
paling tak suka sukan..
mase sekolah menegah dulu selalu kena denda lari padang gan baju kurung sebab tak datang latihan rumah sukan..
aiyooo...
tanak mati cepat..
okla lepas ni nak suka sukanlah..hihi
Mr feckry berkata…
ann:hahaha..gua suke usha awek2 kat padang lari dengn baju kurung..
y@n@ M!B berkata…
since abes blaja ni mmg xde bersukan pon..dlu men v.ball...skrg rasa beratttt je bdn..adeh~

xde geng nk bersukan..dah sume bz dgn keje..nk gi jogging sorg² takut...huhu~ -__-'
HonEyBuNNy berkata…
yeahhh..mari bersukan......baik untk kesihatan...;-)
enyheartsdiamond berkata…
tak ada kawan utk bersukan.. sorang2 berjogging bahaya :|
Mr feckry berkata…
yana:ala pergi la gym
Mr feckry berkata…
honey:semangat
Mr feckry berkata…
eny:bawa je mr khong tu
nono berkata…
dh lme xjog..pas raye sambung nk? :D
Mr feckry berkata…
nono:wokeh..takde hal punye
Redbloodsnow berkata…
Pssttt...aku palinggggggg x suka bersukan. letih taw x. more prefer tido...wakakakakaka
Mr feckry berkata…
red:nanti lu sakit baru tau

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…