Langkau ke kandungan utama

Kehidupan lepas kawen

Orang asyik tanya gua, macam mana kehidupan lepas kahwin?

Macam mana ek, ok and best sangat. Kenapa best, lu orang kahwin baru lu orang tahu. Cuma lately, masa gua agak terhad. Banyak ke sana ke sini. Bizi sikit la. Sekarang ni masa tu amat berharga bagi gua. Sebab tu gua dah jarang gila blogging. Nak jenjalan singgah kat blog orang pun tak dan.

Hari ni gua pergi melaka. Ziarah abah gua. Gua tengok abah gua ada improvement. Anggota yang lumpuh tu dah mula boleh gerak, gua rasa insyaallah dalam sebulan dua ni, sihat la hendaknya.

Oh yeah, secara tak sedar sekarang ni gua dah ada dua bapa yang sah. Satu abah gua, satu lagi my father in law. Since gua ni baru lagi dengan dia, gua pun berperangai la malu2 kucing. Actually gua dengan abah gua pun jarang juga bersembang, gua lagi selalu lepak dengan ibu. Same la dengan mom in law gua. Gua rasa gua lagi banyak bersembang dengan dia. Tapi memang macam tu la lumrah, anak laki lebih manja dengan ibunya.

Back to story lepas kahwen, gua rasa gua macam nak boroi sikit la. Camne ek?

 
Let me introduce, this my father in law.. beb, ni bukan kitorang posing, bini gua yang tercapture gambar ni dengan kreatif. Dia kate nak jadi kamera gurl, ok la. Cam ada bakat..

Ulasan

Anna Boleyn berkata…
dah kawen dah lu bro... bestnye!! tahniah.. :)
HLiza berkata…
Masih sengih macam tu..
HonEyBuNNy berkata…
happynye la lepas kawin e...alhamdulillah...abah lu semakin sihat...;-)
efa berkata…
yeah best ka kawin uhuhu..btw tahniah yerp and alhamdulilah abah ko dh semakin sikit hope get well soon ok :)
niesz berkata…
hehe..syiook la tu..niesz kalau kawen ngn bf niesz, xde father in law ni sbb ayh die da xde..sob..sob..
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Gembira tengok you 'sangat gembira' lepas kawin...hehe!
enyheartsdiamond berkata…
tehee.. jgn boroikan perut lu! syg lah muscle2 tu :D
Mak Su berkata…
ada terboroi ker? ;p
Redbloodsnow berkata…
X Lame lg..turn aku lak merasai alam perkahwinan..hikss
E.d.Y berkata…
anak menantu yg baik..huhu
Nazatul shima berkata…
wah..muke eksited duk sebelah ayah mentua..hehehe..:D smoga ayah ko cepat sembuh ye..amin..

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…