Menulis Bukan Kerna Nama

Khamis, 10 Mac 2011

Akasia pukul 7 ni gile la


Dulu-dulu la gua layan. Pastu lama dah gua tak layan drama melayu.

Seingat gua, last citer akasia or drama melayu yang gua layan adalah manjalara. Akan tetapi, sejak dua menjak tiga menjak ni, gua boleh pula terlayan cerita akasia yang bertajuk 'begitukah cinta'.

Pula tu yang bestnya citer ni, layan dengan no2. No2 pun minat juga citer ni. Gua pasti no2 pun dah lama tak layan cerita macam  ni. Best la citer ni.

Ada orang kata, citer melayu tak best. 'Cam orang kampung la layan drama melayu ni'..begitu sinisnya sindiran yaang di berikan pada pelayan cerita drama melayu. Hello, kalau anak kuning langsat yang cakap camtu, gua boleh buat bodoh je. Tapi ni, yang gelap sawo matang yang cakap macam tu. Hagak-hagak la, ko ni umat bangsa ape ek tak sedau diri.

Solut pada pencipta cerita ni. Pasal buat gua terpaku depan tv setiap hari isni sampai khamis pukul 7 petang sampai pukul 8.
Share:

11 comments:

Sesumpah berkata...

wahaaa dah lama tak tgk draama

sbb sini takde tv uhukk

Mr feckry berkata...

sesumpah..haiyo..sedihnye

yatie's EPISODE berkata...

dah jarang tengok tivi! waa~ tp kann, kite patot support industri cite melayu kite ni, bkan kutuk. huu

Mr feckry berkata...

yatie:betul tu

efa berkata...

cerita tu best wo0..tp geram lak tgk mak nazril tu huhu sian nazril dan riana tu kan? efa selalu tgk tak miss hehehe

Mr feckry berkata...

efa:btul2..gua suke tengok syakir tu

StingRay berkata...

Boleh buat terbabas magrib jugak cerita macam ni.

Nakal noo depa letak time tu.

haha..

Mr feckry berkata...

stingray:stuju..

delarocha berkata...

ok la tu..at least ada alasan melekat kat umah

HonEyBuNNy berkata...

oooo sangat2 suka cerita neh.....tapi tgk dekat tonton ja....ne pun baru lepas tgk..mmg best la...sedey sgt...terharu la pngorbanan cinta..hehe

misz molecule berkata...

hahahaha...












gua pun dah kadang2 layan..













stp kali nk tgk citew ni..












ada je mnusia tuka channel lyn indon.huh!