Langkau ke kandungan utama

Imbas balik kes lutut gua ni


Pasal lutut gua ni, dah letih juga gua mengeluh. Gua rasa tahun lepas 4 kali jadi macam ni.

Actually tak semua jadi bila gua main futsal.Kalau gua lari pecut 9 second /100 meter, mesti kena. Gua cuba kaji ape le puncanya lutut gua dah tak boleh sekuat dulu.

Orang tua-tua kata, lutut ni kena jaga. Pasal nak pakai lama. Abis tu kepala , tangan kaki dn anggota lain tak payah jaga ke?

Masa kejadian lutut gua injured kelmarin, gua rasa cam ada different sikit dengan kejadian sebelm ni. Member gua kata , masa tu tempurung lutut gua beralih. Dia yang alihkan ke tempat asal. Gua tak tau betul ke tak, sebab masa tu gua tengah tahan sakit. Sebenarnya, memang sakit gila beb. Masa time kena tu, gua saje gelak-gelak. Ia la, sakit ni klau di layan akan jadi makin sakit.

Kene buat tak endah je. Jadi kurang la sikit sakitnya.

Hari ni, sakit dah kurang. May be sebab semalam gua dah pi urut. Tapi bengkak pula. May be malam ni gua kena sapu dengan air halia.

Sakit lutut gua ni macam kira sakit tahunan untuk gua pula.

Ulasan

eqbalzack berkata…
bawak2 la berehat dulu bro.
dah sihat nnt nak sepat batu pun takpe..hehe
Mr feckry berkata…
eqbalzack: gua ni jenis tak suke dok diam,
NuReLLe berkata…
my boss pun de masalah lutut tahunan..msuk ujung taun je nanti lutut dia penuh dengan air sampai bengkak..erkkk....tp dia perempuan r..:)


Edisi Hari Wanita : Manjakan kereta
Mr feckry berkata…
nurella:ayo..gua laki..
akuss_styLe berkata…
standard dah tu bro, star kan... lelama ok la tu.. :)
Mr feckry berkata…
akuss:gua bukan star

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…