Langkau ke kandungan utama

Ikan bakau lagi

Minggu balik melaka lagi.

Balik melaka cam biasa la, ziarah mak bapa. Malam sabtu tu, gua dan family pegi lagi ikan bakar. Asyik ikan bakar je kan. Abah gua memang suka ikan bakar. Lagi pun ikan bakar kat situ sedap. Cuma servis ada selow sikit.

Malas cite panjang, biar the pict tell the story..

Jumpe singboard ni, masuk je .

Ni bukan gambar penjual ikan la

 Ni pun bukan awek yang jual ikan, bini gua la.

 Along dengan abang shidi tengah pilih ikan

disebabkan ikan kami lambat sampai, jadi gua hantar no2 soh diorang bakar cecepat.

Ni baru suku menu yang sampai. ade lagi yang belum sampai.

So, makan besar gua hari tu. Hancus diet gua beb...

Ulasan

syafiQakarim berkata…
ishk..dekat mana ni mr feckry?
nampak sodap..
hari ni menu ikan gelama.
sama tak.haha ;p
Mr feckry berkata…
syafiq:melaka
YanaMIB berkata…
lama dow xmkn ikan bakar..isk isk..tggu org lanje..aci x? =P
Pencacai Alim berkata…
ooo..ingtkn kt kuantan..
Mr feckry berkata…
pencacai:melaka
yatie's EPISODE berkata…
perhhh~ ikan bakau! dah lama tak pekena ikan bakau nihh!
Redbloodsnow berkata…
lama aku tak layan ikan bakar. adeh..tetiba ngidam ler plak..huhu
ardinihumaira berkata…
fuhhh fuhh lama tak makan ikang bakar :D
Tape tak daiyet p0m, isteri tatap cayangggg !!!
alinac lover berkata…
waaa ikan bakar best jugak layan kan
Wyne @ Mouren Mauve berkata…
Wah bro, I pernah pergi tempat ini. Memang best!

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…