Menulis Bukan Kerna Nama

Selasa, 5 Julai 2011

Lame betul tak pergi gym petang2


Dulu, wa dengan ni boleh di katakan sangat la obses. Sehari dua kali. Ye la, dulu ada target. Target nak bagi badan cun dan body berketak2.

Yang penting masa tu pikir nak naik pelamin badan cun . Ala standard la semua orang yang nak kawen mesti mengimpikan raut wajah serta susuk tubuh yang tercantik. Maklum la, sekali seumur hidup.Lagi pun masa tu wa banyak join sukan. Join Mr fitness la, nak nok join game strongest men la, macam-macam lagi.

Tapi hari ni, gua hanya ke gym sekadar untuk bersenam dan mengeluarkan peluh di samping menjaga kesihatan. Dan paling penting kekalkan susuk tubuh yang mantap. Actually, bersenam ni sunnah nabi s.a.w. Kalau benci sunnah nabi s.a.w jangan mengaku kita ni umat Muhammad.

Yes, dulu keinginan nak jadi ahli bina badan tu ada, tapi sekarang pikir2 balik cam geli pula rasanya nak berspendar di khalayak ramai.

Cukup sekadar untuk sesi riadah gua. Tapi peliknya, berat wa dah mula jatuh?
Share:

3 comments:

intan.maisarah berkata...

*tenung diri. tgk fizikal..*

saya rasa saya perlu ke gym juga

tia berkata...

tia lagi tak sukaaa badan cemtu. geliiiii!

Tanpa Nama berkata...

gym kat kbs 2 hari2 ke buka.bp rm kne bayar.