Langkau ke kandungan utama

Nasi Arab mara bahaya

Semalam, gua ada pewel party . Bos wa pindah.

Ah pasal bos wa pindah tu tak penting langsung. The paling penting wa nak nyampaikan beberapa perkara yang menggugat antibody wa.

Beb , kami orang semalam buat kat kedai arab presint 15. Actually ni kali kedua makan nasi Arab. Kali kedua bukan sebab wa tak ade duit nak makan. Gua kureng sikit dengan masakan dorang. Wa lebih suka kalau steamboat.

Masa wa kat kat restoran tu. Wa bajet nak makan sikit je. sekali...ayo...dorang order macam nak bagi kanak-kanak palestin makan la.


Terkejut beruk wa tengok dorang order makanna. Memang macam nak bagi makan anak jin. Gigil jap la tangan wa semalam. Segalanya menu yang memeningkan. Beriayani kambing la, kebab kambing la. Nasib wa tak ada darah tinggi.
Nasib juga wa tak makan breakfast semalam.


Tengok wa dah pening dah masa makan ni. Kelabu la kejap mata gua sebab banyak sangat makanan. Terkebil-kebil gua nak menyumbat dalam mulut gua.Memang sedap makanan dorang. Tapi banyak sangat la nasi tu dalam pinggan gua.

Terkeut pada perut gua. Gua rasa macam mereka yang order makanan ni bagai mahu menzalimi perut gua je. Gile ngantuk wa lepas makan tu. Wa pelik la, bangsa arab ni suka makan banyak ke?

Resultnya semalam, perut wa jadi kembung dan seluar gua jadi ketat jap .

Ulasan

YanaMIB berkata…
ns arab sedap kan? klu mkn ramai2 xterasa sgt la kita dh mkn byk..haha nyum nyum~
enyheartsdiamond berkata…
hohooo! makanan arab pun tak berapa mampu menyumbat perut gua.. cepat kenyang kan?

Catatan popular daripada blog ini

Band Rimba Bara

Band rimba bara.

Mungkin lu orang tak pernah dengar nama band ni. Sebab band ni dah lama menyepi. Band sebenarnya berada di zaman masa lu orang hingus meleleh kejar-kejar dengan jiran main galah panjang.

Band Rimba bara ni memang pernah top dulu. Band ni femes dengan lagu anak etek tok wi, pukul berapa datok harimau, gelang si paku, dan beberapa lagi hits mereka yang pernah jadi igauan.

Kalau lu orang tak kenal, dia sebenarnya sezaman dengan Black Dog Free, Zurah Three, Amr Curl.

Inilah wajah vokalisnya. Nama vokalisnya adalah ZUL KAPAN. Dengar cerita band ni stop dan menghilang sebab vokalisnya telah menghilangkan diri. Gua pun tak tahu kenapa dia menghilangkan diri.

Sehingga kini kehilangan beliau sehingga kini masih menjadi tanda tanya.

Satu ketika dahulu vokalisnya pernah menjadi kegilaan remaja , rebelia, dan retua di zaman itu. Di mana-mana saja wajahnya terpampang di jadikan poster.

Beliau juga menjadi rebutan syarikat pengiklanan seperti, renoma, crocadile, dan hello kitties.

Kisah sk…

Oh mat Ganja

Oh mat ganja...
Batang betik botol coca cola
Ganja datang dari pulau jawa
Lalalala....

Pernah dengar lagu ni? Kalau main gitar code dia C, am, f, g.

Lagu ni tesen yang ajar gua( aku masih orientasi dalam guna ganti nama ini) main. Gua senang dapat lagu ni, pasal senang giler.

Gua nak cerita pasal ganja. Lu orang nak dengar or not itu lu orang pasal.

K, gua tahu story ganja dengan student IPT memang tak boleh di pisahkan. Bohong le kalau lu orang tak pernah dengar. At least yang awek tu, mesti pernah dengar classmate lu orang ambil benda ni kan.

Dalam pengalaman gua, gua tak isap. Tapi member gua dulu ramai yang isap benda ni. Ganja atau lebih dikenali sebagai canabis atau hemp memang top la bagi bebudak IPT. Pasal ini satu-satunya jenis dadah yang murah. Pasal tu Bob Marley tanam kat Jamaica pokok ni.

Meh gua nak cerita pasal bahayanya ganja bagi orang yang tak isap. Boleh sampai mati tau.

Cerita dia begini. Gua telah di datangi oleh member gua yang gua panggil Fabb. Dalam gua lepak dengan di…

Telur separuh masak

Makanan berkhasiat penting untuk diet yang sihat. Kalau makan junk food je, pastu konon tak makan nasi, ayam, daging...mana boleh.

Sebenarnya protien gua dah habis. So, gua tak nak ambil protien untuk muscle lagi. Alasannya adalah sebab costnya mahal. Sebagai alternatif lain, gua tukar protien susu tu dengan makanan yang berprotien.

Atually gua masih lagi amalkan diet tak makan nasi. Tapi gula gua dah start minum dah. Tak pantang, dah minum macam biasa dah. Sebab gua pernah try, tanpa protien muscle tu dan diet tak makan nasi dan dan tak sentuh gula badan gua memang tak boleh tahan. Dulu masa ada protien muscle tu badan gua steady je.

Setelah gua tanya dengan otai2 bina badan, dorang kata telur separuh masak adalah alternatif yang terbaik. Sebab dia mengadungi jumlah protien yang banyak. Tapi mesti sepruh masak. Jangan pula di goreng. Tapi kalau rebus ok.

Telur separuh masak bagus untuk dijadikan breakfast meal. Setakat ni gua cuba makan telur sepruh masak dua biji masa breakfast. Sebab g…