Ahad, 26 Jun 2016

Rindu kat dey all ni.

Masuk minggu ni,dah 2 minggu tak jumpa nono, aisyah, iyadh dengan uwais. Rindu kat dorang. Family kan, kalau tak jumpa mesti rindu. Kesian dekat nono.

Tengah pantang, tapi masih kena tengok-tengokkan aisyah dengan iyadh. Rindu nak tengok iyadh bersilat. Suka betul dia bersilat, haha ada juga waris aku sorang ni. Takpe, raya nanti aku hadiahkan tengkolak pendekar Kat die. Baru lagi naik semangat silat. Biar pandai berlawan macam sahabat2 nabi s.a.w. Berjuang untuk agama.

Aisyah, nak baju raya warna pink katanye. Cari jubah aisyah warna pink la motor aku kena kunci solex dengan budak angau kat bangi gateway..

Semalam masa nak lelapkan mata kat masjid besi, aku dengar baby nangis. Hebat ayahnya..sambil cari al qadr , iktikaf di masjid sambil jaga baby. Semoga Allah bagilah mereka al qadr tu. Tak ramai yang boleh buat macam tu. Ramai juga aku tengok family sama2 iktikaf di masjid semalam. Hebat mereka ni. Bawa anak kecil tido di masjid. Si ayah dan emak bertadarus sama, anak berlari2 main sampai penat dan tertidur. Pada aku tu ia satu pemandangan yang harmoni.

Aku teringat akan ayat quran yang menegaskan untuk selamatkan keluarga dari api neraka.

Hmm..aku, boleh ke? Insyaallah, nono, aisyah, iyadh, uwais..papa akan buat yang terbaik untuk ramadhan ni, supaya pahalanya kita boleh kongsi sama.

Tiada ulasan: