Menulis Bukan Kerna Nama

Isnin, 27 Julai 2009

Selamat tinggal minggu lepas..!


Bye bye minggu lepas..pening layan minggu lepas.Pasal ape..?pasal aku kene demam campak. Tak best langsung. Pergi klinik kesihatan kat Putrajaya ade ke patut kate aku alergic.
Akhirnye aku bercuti selama 3 hari, jumaat tu aku pusing-pusing KL. Singgah Everybody martial Art. Aku saje tengok punch beg dengan baju silat. Terus aku cekau due-due. Ye la bukan senang nak datang sini. Entah bile berkesempatan lagi.
Dalam kedai tu aku borak ngan apek yang jual barang-barang ni, sekali ternampak wing chun punye punch beg. Aku tanye le serbe skit pasal wing chun tu. Sekali apek tu tunjuk terus jurus tu la. Hebat juga ye. Kalau la betul pengamal wing chun sparring dengan silat, agak-agak sape yang menang?
Hujung minggu lepas aku dengan acik lepak kat rumah along, best-best...
Banyak bende sebenarnye minggu lepas. Tapi aku mengharapkan minggu ini menjadi lebih best. Aku tertarik kepada sesuatu impian yang dulu aku rase tak mungkin tercapai. Tapi, tibe-tibe aku rase kalu hendak seribu daya, kalu tak seribu dalih.
Rupanya ade hikmah kenapa aku beli punch beg dengan baju silat. Aku akan penuhi minggu ini dengan latihan itu. Kali ini cabaran lebih hebat. Kalau aku berjaya itu adalah kejayaan yang paling manis.
Dah lama aku impikan perkara itu. Sejak aku mula menceburi sukan itu, teringat kate David Teoh, kalau mau berjaye kepala mau kasi cabut pun tak apa..
Share:

2 comments:

HLiza berkata...

Thanks sebab datang memeriahkan hidup kami..

Tanpa Nama berkata...

Comel la gmbr ni..so sweet ~~~